Nov 15, 2017

Teknistä osaamista ja uusia ideoita

Landis+Gyr vahvistaa etäluentapalveluiden tarjontaa Euroopassa. Suomen yksiköllä on palveluissa keskeinen suunnannäyttäjän rooli, sillä palveluorganisaatio toimii sähköverkkoyhtiöiden liiketoiminnan ytimessä ja antaa ideoita uusien palveluiden kehittämiseen energia-alan isojen muutosten keskellä.

Ahonen_Eerola.jpg

”Elämme jännittäviä ja mielenkiintoisia aikoja”, nauravat Landis+Gyrin palvelupäällikkö Antti Ahonen ja tuotepäällikkö Esa Eerola, kun heiltä kyselee tunnelmia palveluorganisaation vahvistamisesta. ”Palveluihimme haetaan yhteensä puolenkymmentä uutta työntekijää. Tämä porukka pääsee kehittämään ja ylläpitämään uudenlaista palveluorganisaatiota” Ahonen jatkaa. 

Euroopan etäluentapalveluiden ytimeen

Landis+Gyr on pitkään ollut vahva palvelutoimija Pohjois-Amerikassa ja Pohjoismaissa. Nyt osaamista ja palvelutarjontaa on päätetty laajentaa myös muualle Eurooppaan. Uuden strategian toteuttaminen vaatii myös uutta osaamista ja rekrytoinnit palveluorganisaation rakentamiseksi ovat lähteneet vauhdilla käyntiin.

”Uudet työntekijät tulevat myös olemaan tärkeä rajapinta asiakkaan suuntaan – heiltä saamme ideoita ja lisätietoa, kun etsimme uusia tapoja palvella asiakkaita paremmin.”

Esa Eerola, tuotepäällikkö, Landis+Gyr

”Nyt rakennettava organisaatio tulee toimimaan Euroopan etäluentapalveluiden suunnannäyttäjänä. Aluksi painopiste on kuitenkin jo käynnissä olevissa asiakasprojekteissa, joissa riittää työtä vuosiksi eteenpäin – palvelusopimuksethan ovat tunnetusti pitkiä”, kertoo Ahonen, jonka tiimin rooli on muun muassa tukea palveluorganisaatiota järjestelmän teknisissä kysymyksissä.

Pohjoismaissa etäluentapalvelut ovat jo varsin tunnettuja, sillä esimerkiksi suomalaiset sähköverkkoyhtiöt ovat hyödyntäneet palveluita alusta asti, kun älykkäitä mittareita ja etäluentajärjestelmiä on otettu laajasti käyttöön vuosina 2011 - 2013.

”Erityisesti Suomessa asiakkaat jo tuntevat etäluentapalveluiden edut ja mahdollisuudet, joten järjestelmien ylläpidon ja operoinnin lisäksi he haluavat meiltä myös muunlaista osaamista ja teknistä tukea”, Ahonen sanoo.

Ahonen_Eerola_kollaasi.png

”Uudet työntekijät tulevat myös olemaan tärkeä rajapinta asiakkaan suuntaan – heiltä saamme ideoita ja lisätietoa, kun etsimme uusia tapoja palvella asiakkaita paremmin”, jatkaa Esa Eerola, joka on ollut mukana kehittämässä Landis+Gyrin palvelutarjontaa ja -liiketoimintaa.

Energia-alalla rymisee digitalisaatio ja teknologinen kehitys

Energia-ala on maailmanlaajuisesti suurten muutosten keskellä, kun pohditaan uusia energiantuotannon tapoja ja mahdollisuuksia vaikuttaa ilmastonmuutokseen. Palveluliiketoiminta onkin vahvassa kasvussa, sillä teknisten kysymysten hallinnan sijaan verkkoyhtiöt haluavat keskittyä omaan ydintoimintaansa: toimittamaan sähköä kuluttajille luotettavasti sekä hyödyntämään alan muutosten tuomat mahdollisuudet. Mutta millainen energia-ala oikein on työpaikkana?

"Energia-alan teknologia on haastavaa mutta samalla äärimmäisen mielenkiintoista. Monenlaisten asioiden kanssa on tullut tehtyä töitä ja tylsää ei ole kyllä ollut!”

Antti Ahonen, palvelupäällikkö, Landis+Gyr

”Alahan on valtavan mielenkiintoinen!” innostuu Eerola, ”digitalisaatio ja teknologinen kehitys ovat tulleet alalle ryminällä ja uusiutuvat energiamuodot ja pientuotanto lisääntyvät jatkuvasti. Muutokset monimutkaistavat verkkoyhtiöiden toimintakenttää ja tuovat samalla hienoja haasteita ja mahdollisuuksia niin yhtiöille kuin heidän yhteistyökumppaneilleen. ”

”Energia-alan teknologia on haastavaa mutta samalla äärimmäisen mielenkiintoista. Olen itse ollut talossa 11 vuotta ensin tukiorganisaation asiantuntijana, tiiminvetäjänä ja nyt palvelupäällikkönä. Monenlaisten asioiden kanssa on tullut tehtyä töitä ja tylsää ei ole kyllä ollut!” Ahonen päättää.