blog-background.png

Belgiaan uuden sukupolven ratkaisu verkkokäskyohjaukseen

Landis+Gyr
Landis+Gyr - 24. syyskuuta 2015 klo 10.21.28

blogpost_belgiumLandis+Gyr toimittaa verkkokäskyn ohjausyksiköitä Sibelga- ja ORES-verkkoyhtiöille Belgiaan tulevaisuuden älykästä verkkoa varten.Sibelga on yksi Belgian kahdeksasta verkkoyhtiöstä, ja se toimittaa sähköä lähes 700 000 mittauspisteeseen Brysselissä. Maan toiseksi suurin verkonhaltija ORES puolestaan toimittaa sähköä yhteensä 1,4 miljoonaan kotitalouteen ja yritykseen, jotka sijaitsevat 198 kunnan alueella Belgian Valloniassa.

Sibelgan verkkoon on jo aikaisemmin asennettu verkkokäskyvastaanottimia, ja nyt yhtiö investoi 47:ään uuden sukupolven ohjausyksikköön, joilla se voi hallita vastaanottimia Brysselissä. Samalla se varmistaa, että uusi teknologia on valmis myös tulevaisuuden sovelluksille.

ORES:lle yhtenäisen ja joustavan teknologian asentaminen tarjoaa mahdollisuuden verkon helppoon ylläpitoon. Lisäksi verkko on helppo mukauttaa tulevaisuuden tarpeisiin. ORES arvioi tarvitsevansa ainakin 127 ohjausyksikköä, jotka integroidaan yrityksen SCADA-ympäristöön. Niitä hyödynnetään tariffin vaihdoissa, katuvalaistuksessa ja verkonhallinnassa.

Valittu SGC50-ratkaisu perustuu kustannustehokkaaseen PLC-teknologiaan. Verkkokäskyjärjestelmä mahdollistaa luotettavan kuormanohjauksen: lämminvesivaraajia, lämmittimiä ja ilmastointilaitteita voidaan ohjata reaaliajassa. Lisäksi verkkoyhtiö voi reagoida nopeasti verkossa ilmeneviin ongelmatilanteisiin. Muuntamoiden ja ohjausyksiköiden välinen tiedonsiirto perustuu IEC 61870-5-104 -internetprotokollaan, joka mahdollistaa useiden laitteiden ja palveluiden välisen tiedonsiirron yhtä aikaa.

Uusiutuvien energialähteiden lisääntyessä energiayhtiöiden on pystyttävä hallitsemaan verkon vaihtelevaa kuormaa. Joustavan SGC50-ratkaisun avulla kuormanhallintateknologia voidaan liittää jo olemassa olevaan SCADA-järjestelmään. Verkkokäskyohjauksen teknologia tarjoaa mittausdataa tehokkaamman, älykkään sähkönjakelun tueksi.

”Olemme vakuuttuneita siitä, että yhtenäinen ohjausyksiköiden teknologia helpottaa verkon päivittäistä ylläpitoa. IEC 61870-5-104 standardin käyttöönotto lisää älykkyyttä ORES:n ja Sibelgan verkkoissa”, sanoo Stephan Vandecasteele, Regional Manager Belux, Landis+Gyr.

Ota yhteyttä

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit