blog-background.png

Clean-up-työpajassa jaettiin ratkaisuja ja kokemuksia

9. kesäkuuta 2017 klo 14.12.06

ThinkstockPhotos-179694050.jpg

Landis+Gyr on toteuttanut verkkoyhtiöille Clean-up-työpajoja, joiden tarkoituksena on antaa ajatuksia ja jakaa parhaita käytäntöjä siitä, miten clean-up voidaan tehdä mahdollisimman tehokkaasti ja miten mahdollisimman hyvä kuuluvuus varmistetaan. Ajatus työpajoista on syntynyt alun perin asiakastapaamisissa toistuneista keskusteluista: teema on puhuttanut monia eri yhtiöitä ja isojen asennusprojektiemme myötä aihe on ollut ajankohtainen myös Landis+Gyrillä. Asiantuntemusta aiheesta on löytynyt paljon, mutta yhteiselle tilaisuudelle osaamisen jakamiseen on ollut selkeä tarve.

Kuopion työpajassa avointa keskustelua ja G3 PLC -pilotin oppeja

Viimeisin työpaja toteutettiin hiljattain Kuopiossa, jonne oli saapunut 20 henkilöä 13 eri yhtiöstä. Työpajan vetäjänä toimi Landis+Gyrin Jarno Visakivi, ja sen tavoitteena oli tarkastella clean-up-työtä eri näkökulmista eri teknologioiden osalta. Vuorovaikutuksellisessa työpajassa listattiin keskeisiä clean-up-työhön liittyviä tekijöitä, jotka osoittautuivat koskevan kaikkia verkkoyhtiöitä. Keskustelu aiheen tiimoilta kävi vilkkaana, ja kokemuksia ja ratkaisuvaihtoehtoja jaettiin avoimesti kollegoiden kesken huumorilla höystettynä.

workshop_2.jpg

Kuopiossa pureuduttiin myös Landis+Gyrin uuteen G3 PLC -teknologiaan ja siitä saatuihin käyttökokemuksiin. Kuopion Energian G3-pilottiprojekti kiinnosti osallistujia kovasti, ja niin asennuskarttoja kuin kuuluvuuksiakin tutkittiin tarkasti. Jarno Visakivi jakoi projektista saatuja clean-up-kokemuksia ja oppeja käytännönläheisesti sekä esitteli clean-up-työhön soveltuvia kenttätyökaluja. Jopa PLC-perfektionistiksi tunnustautunut osallistuja kertoi yllättyneensä positiivisesti teknologian toiminnallisuudesta!

workshop.jpg

Kenttäkäynniltä kokemuksia taajuusmuuntajahäiriöistä

Kokemusten jakamisen lisäksi tutustuttiin myös käytäntöön, vieläpä aidoissa clean-up -olosuhteissa eli vesisateessa, kun osallistujat pääsivät käymään kohteessa, jossa mitattiin taajuusmuuntajan aiheuttamia häiriöitä. Kyseinen kohde oli lopulta saatu mittaroitua, kun mittarihuoneeseen oli lisätty G3-keskitin. Myöskään rennompaa puolta asiantuntijakokoontumisesta ei unohdettu: ensimmäisen päivän päätteeksi suunnattiin illanviettoon Kallaveden aalloille partiolippukunta Järvisissien kipparoimina.

Kaiken kaikkiaan työpaja oli paitsi osallistujilleen myös järjestäjille tärkeä clean-upiin ja mittarointiin liittyvä keskustelufoorumi. Moni koki, että keskusteluista oli hyötyä ja asennuskokemusten vaihtaminen opetti paljon. Kiitämme kaikkia osallistujia! 

Kannattaa seurata blogiamme tai sosiaalisen median kanaviamme, sillä Jarno Visakivi lupautui vielä kirjoittamaan onnistuneesta clean-upista. Jos taas haluat kuulla lisää G3 PLC -kokemuksista, voit osallistua ilmaiseen webinaariimme, jossa kerromme Netz Burgenlandin ja Landis+Gyrin yhteisprojektista: G3 PLC rollout in Austria.

 

Seuraa meitä LinkedInissä:   Landis+Gyr in the Nordics Seuraa meitä Twitterissä:   Landis+Gyr Nordics

Ota yhteyttä

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit