blog-background.png

G3 PLC -tekniikkaa hyödyntävä Gridstream®-ratkaisu valmis täysimittaiseen käyttöönottoon

Marketing EMEA
Marketing EMEA - 1. kesäkuuta 2016 klo 7.46.24

2016-05-18_13-42-09.pngLandis+Gyr laajensi hiljattain älykkään verkon Gridstream®-ratkaisuaan G3 PLC-tiedonsiirtotekniikalla ja tarjoaa näin asiakkaille entistä turvallisemman ja vakaamman kokonaisratkaisun, jonka etuna on nopea ja luotettava tiedonsiirto älykkäässä verkkoympäristössä. Nyt etäluennan kokonaisratkaisu on valmis täysimittaiseen käyttöönottoon.

G3 PLC -tekniikan avulla olemassa olevien sähköverkkojen kautta voidaan siirtää entistä nopeammin ja tehokkaammin isoja datamääriä, joko pienten taajuuksien CENELEC A -kaistalla (enintään 95 KHz) tai suurten taajuuksien (150–500 kHz) kaistalla. Vakaa ja luotettava tekniikka sietää hyvin häiriöitä ja mukautuu automaattisesti verkkoympäristön muutoksiin.

”Tuomme G3 PLC -tekniikan tarjolle nyt kokonaisratkaisuna eli tarjoamme testattujen ja sertifioitujen etäluettavien mittareiden lisäksi kattavan tuen koko järjestelmän tasolla”, toteaa Peter Müller, Head of Product Management, Devices and Communication, Landis+Gyr. ”Koko integroitu ratkaisu testattiin ensin sisäisesti, minkä jälkeen se otettiin kenttätesteihin erityyppisissä verkoissa ja lopuksi tekniikan toimivuus todennettiin kattavissa pilottiprojekteissa. Nyt ratkaisu on kypsä otettavaksi käyttöön minkä tahansa asiakkaan verkossa Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan [EMEA] alueella.”

LandisGyr-G3-PLC-OFDM-technology_EN_OG.png
Korkealaatuinen tiedonsiirto parantaa etäluentaratkaisun koko luotettavuutta. Se säästää runsaasti aikaa ja työtä järjestelmän käyttöönottovaiheessa ja varsinaisen käytön aikana. G3-ratkaisun OFDM-teknologia (Orthogonal Frequency Division Multiplexing) sekä FEC (forward error correction) varmistavat, että valtaosassa uusia mittareita tiedonsiirto toimii suunnitellulla tavalla välittömästi asennuksen jälkeen, mikä minimoi asennuksen jälkeisten clean up -töiden määrän. Nopea tiedonsiirto Cenelec A -taajuudella tai vaihtoehtoisesti 150–500 KHz:n taajuudella tehostaa etäluentatoimintoja ja antaa mahdollisuuden käyttää muitakin älykkäitä päätelaitteita kuin etäluettavia mittareita. 

G3 PLC -tekniikan tarjoamat hyödyt ovat johtaneet sen nopeaan yleistymiseen kaikkialla maailmassa. ”Positiivinen palaute EMEA-alueen asiakasprojekteista valaa meihin uskoa, että G3 PLC:n suosio jatkaa nopeaa kasvuaan”, Müller sanoo. ”Ratkaisumme suorituskyky on osoitettu käytännössä, se on joustava ja yhteentoimiva muiden ratkaisujen kanssa. Sisäänrakennetun IPv6-tuen ansiosta G3 edesauttaa teollisen internetin kehitystä. Tämän ansiosta se on erittäin varteenotettava paketti myös energia-alan tulevia tarpeita ajatellen.”

Lisätietoja Gridstream® G3-PLC -videosta.