blog-background-1920px

Grästorp Energi valitsi Landis+Gyrin etäluentaratkaisun NB-IoT -tiedonsiirrolla: valtteina luotettavuus, ennakoitavuus ja edulliset elinkaarikustannukset

24. huhtikuuta 2020 klo 13.31.45
AdobeStock_280728188_resizedGrästorp Energi ottaa käyttöönsä Landis+Gyrin Gridstream© Connect -järjestelmäalustan, joka kommunikoi suoraan E360- ja E570-mittareiden kanssa (Point-to-Point, P2P). Ratkaisuun sisältyy NB-IoT-tiedonsiirto ja SaaS-ratkaisu (Software as a Service). Landis+Gyrin teknologia ja palvelut mahdollistavat Grästorp Energin keskittymisen omaan ydintoimintaansa sekä uusien ratkaisujen kehittämiseen.

 

Grästorp Energi palvelee noin 4 300 asiakasta Länsi-Götanmaan läänin alueella ja on siirtymässä seuraavan sukupolven etäluentateknologiaan. Landis+Gyrin ratkaisujen tarjoamalla uudella tekniikalla ja luotettavuudella yrityksellä jää enemmän voimavaroja liiketoiminnan kehittämiseen, laadukkaaseen henkilökohtaiseen palveluun ja esimerkiksi Grästorp Energin asiakkailleen tarjoamaan energia- ja ympäristöneuvontaan.

Landis+Gyr toimittaa Grästorp Energille Gridstream AIM -ohjelmiston sekä NB-IoT-tiedonsiirrolla varustettuja E360- ja 2G/4G-tiedonsiirrolla varustettuja E570-mittareita. Toimitukseen sisältyy lisäksi optio tiedonsiirrosta kiinteään hintaan 10 vuodeksi. Etäluentadatan siirtoon käytetään Telian matkapuhelinverkkoa. Grästorp Energi asentaa kenttälaitteensa itse, mutta ohjelmistojen hosting- ja ylläpitopalveluista vastaa Landis+Gyr.

”Tiedonsiirtoratkaisu vaikuttaa merkittävästi etäluentaratkaisun suorituskykyyn ja kokonaiskustannuksiin. Landis+Gyrin Pohjoismaissa tarjoama ainutlaatuinen hankintamalli oli meille kaikkein sopivin. Uskomme aidosti P2P-ratkaisun toimivuuteen sen joustavuuden ja ennen kaikkea luotettavan tiedonsiirron ja ylläpidon helppouden ansiosta. Olemme sitoutuneet Landis+Gyriin ja odotamme heidän olevan sitoutuneita myös meihin."  Mats R. Andersson, Grästorp Energin toimitusjohtaja

Siirtyminen seuraavan sukupolven etäluentateknologiaan vaatii oikeanlaista osaamista ja perusteellista suunnittelua. P2P NB-IoT -teknologian avulla verkkoyhtiö voi päivittää nykyistä infrastruktuuriaan vaiheittain ja nopeuttaa oikealla resurssoinnilla asennusta.

Landis+Gyrin SaaS-ratkaisu vähentää verkkoyhtiön riskejä ja lisää ennakoitavuutta. Verkkoyhtiön ei myöskään tarvitse investoida palvelimiin, laitteisiin, ohjelmistolisensseihin eikä tietokantoihin. SaaS-palvelumallissa verkkoyhtiöt voivat luottaa asiantuntijoiden huolehtivan heidän järjestelmänsä suorituskyvystä ja turvallisuudesta jatkuvasti. Näin käytettävyys, tietoturva ja suorituskyky ovat huippuosaajien käsissä, ja verkkoyhtiöt voivat keskittyä liiketoiminnassaan ydinosaamiseensa.

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä artikkeleista:

Landis+Gyr toimittaa älykkään mittauksen ratkaisun Ruotsin E.ON:lle

Olofström Kraftille uuden sukupolven etäluentaratkaisu

Liechtensteinische Kraftwerke valitsi Landis+Gyrin SaaS-palvelun

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit