blog-background.png

Itävaltaan etäluentaratkaisu G3 PLC -kommunikaatiolla

Landis+Gyr
Landis+Gyr - 22. kesäkuuta 2015 klo 10.13.00

ThinkstockPhotos-522078117Eurooppalaisen tarjouskilpailun jälkeen itävaltalainen Netz Burgenland Strom on solminut sopimuksen Landis+Gyrin kanssa Gridstream® -etäluentaratkaisun toimituksesta. Se koostuu Gridstream HES -järjestelmästä, etäluettavista mittareista ja perustuu G3 PLC -kommunikaatioon.

Netz Burgenland Strom on yksi Itävallan seitsemästä suurimmasta sähkön jakeluverkko-operaattorista, ja sen verkossa on yli 200 000 mittauspistettä. Ensimmäiset 3000 etäluettavaa mittaria asennetaan vuoden 2015 loppupuolella. Käyttöönoton seuraava askel, 20 000 laitetta lisää, on suunniteltu vuodelle 2016, ja koko mittariverkkoon vaihdetaan etäluettavat mittarit vuoteen 2019 mennessä.

”Vakuutuimme Landis+Gyrin mittalaiteteknologiasta, kustannus-hyötysuhteesta sekä yhtiön laajasta kokemuksesta etäluentahankkeissa”, sanoo Peter Sinowatz, Netz Burgenland Stromin toimitusjohtaja. ”G3 PLC -tekniikan avulla voimme hyödyntää koko PLC- tiedonsiirron potentiaalin.”

Landis+Gyrin etäluettavia E450 –kotitalousmittareita aletaan asentaa  Netz Burgenland Stromin verkkoon tämän vuoden marraskuusta alkaen. Ratkaisun keskeisiin toiminnallisuuksiin kuuluu myös monienergiamittaus ja kuluttajan energianhallinta, joka puolestaan mahdollistaa suoran kommunikoinnin verkkoyhtiön ja loppukäyttäjän välillä.

Sopimus noudattaa Itävallassa huhtikuussa 2012 annettua asetusta, jonka mukaan 95 prosenttia maan mittareista täytyy olla etäluettavia vuoteen 2019 mennessä.

G3 on OFDM-pohjainen (Orthogonal Frequency Division Multiplexing) tiedonsiirtoteknologia, jota käytetään monissa uusimmissa langattoman viestinnän ja televiestinnän standardeissa. Se mahdollistaa nopean ja kustannustehokkaan tiedonsiirron sekä älykkään verkon sovellukset: erittäin suuria tietomääriä voidaan viestiä sähköverkkojen välityksellä käyttämällä G3-tiedonsiirtoa.  

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit