blog-background.png

"Kiperät haasteet motivoivat"

3. joulukuuta 2015 klo 12.49.00

Simo Roikonen työskentelee Landis+Gyrillä järjestelmäarkkitehtina ja on tällä hetkellä osa tiimiä, joka kehittää uuden sukupolven järjestelmäalustaa. Sillä pyritään vastaamaan älykkään mittauksen haasteisiin, kuten massiivisten datavirtojen ja hajautetun järjestelmän hallintaan tehokkaasti. Seuraavassa Simo kertoo työstään Landis+Gyrillä.
Simo_Roikonen_2.jpg

 

"Ensiluokkaisten asioiden synnyttäminen vaatii tiivistä syventymistä. On hienoa päästä käyttämään tuoreita arkkitehtuurimalleja mahdollistavia teknologioita. Osa käyttämistämme avoimen lähdekoodin teknologioista on saavuttanut ensimmäisen kypsän versionsa vasta projektimme edetessä. Näiden teknologioiden avulla olemme luoneet järjestelmän, jonka skaalautuvuus ja virhesietoisuus ovat aivan omaa luokkaansa.

Uusimpien teknologisten ja arkkitehtonisten konseptien käyttöönotto vaatii tehokasta omaksumiskykyä, ja kiperät haasteet motivoivat kasvattamaan osaamista jatkuvasti lisää. Uuden oppiminen on luonteva osa työnkuvaamme, ja näin kovassa ja kunnianhimoisessa porukassa ei voi välttyä oppimasta kollegoiltaan jatkuvasti lisää.

Luodaksemme jotain todella uutta ja vaikuttavaa, meidän täytyy hahmottaa ja ottaa haltuun kokonaisuuksia, jotka ovat vasta syntymässä. Tiimillämme on yhteinen halu ymmärtää maailmaa, jossa asiakkaamme toimii nyt ja tulevaisuudessa. Näin löydämme heidän tarpeisiinsa parhaiten soveltuvat ratkaisut.

Kun kehitetään maailmanluokan huipputuotetta täällä "Jyväskylän syrjäkylällä", yhteishenki syntyy kuin luonnostaan. Meillä myös panostetaan vahvasti jengin viihtymiseen ja ilmapiiriin. Hyvien tyyppien kanssa on hienoa viettää aikaa muutenkin kuin tiiviisti työasian äärellä. 

"Kehittäjäluonteena minulle on tärkeää päästä vaikuttamaan työpaikan yleisen tekemisen kehittämiseen. Landis+Gyrillä kannustetaan aktiivisuuteen, ja hyviä kehitysehdotuksia kuunnellaan korkeallakin tasolla."

Alaa toisinaan vaivaavaa keskinäistä kilpailua ei ole. Työskentelemme oman tuotteen ja yhteisten tavoitteiden äärellä, joten kollegaa autetaan aina tarpeen tullen. Sillä on suuri merkitys työn lopputuloksen laatuun: voimme kaikki olla aidosti ylpeitä siitä mitä saamme yhdessä aikaan."

Jos haluat liittyä joukkoomme: tutustu rekrysivuihimme.

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit