blog-background.png

Landis+Gyr vahvistaa palveluliiketoimintaa EMEA-alueella

12. helmikuuta 2019 klo 10.49.20

landis-gyr-managed-services-emea page imageLandis+Gyr ottaa huhtikuun alussa vastuulleen Suomessa noin 750 000 etäluettavan energianmittauspisteen päivittäisen operoinnin yhteistyökumppaniltaan. Landis+Gyr kehittää vahvasti etäluentapalveluiden tarjontaa Euroopassa ja nyt tapahtuva liiketoiminnan siirto on luonteva osa tätä kehitystä. Palvelun piirissä olevat suomalaiset energiayhtiöt saavat jatkossakin korkealaatuista palvelua samoilta asiantuntijoilta, joiden kanssa ovat tehneet yhteistyötä jo vuosia.

Landis+Gyr ulkoisti etäluentapalvelun tuotannon eli päivittäisen mittaustietojen luennan sekä niihin liittyvät kenttätyöt Ericssonille vuonna 2014. Huhtikuun alusta palvelutuotanto siirtyy takaisin Landis+Gyrille yhtiön kasvattaessa palveluliiketoimintaansa Euroopassa. Samalla myös etäluennan ammattilaisista koostuva palvelutiimi siirtyy vahvistamaan Landis+Gyrin palveluorganisaatiota.

Siirtyvä liiketoiminta sisältää energianmittaustietojen etäluennan noin 30 energiayhtiölle kaikkiaan 750 000 sähkö-, kaukolämpö- ja kaasumittarilta kotitalouksissa ja teollisuuden kohteissa. Palvelun sisältö pysyy ennallaan: tuntiluennat ja sähkön laatutiedot kerätään, todennetaan ja toimitetaan energiayhtiöiden järjestelmään päivittäin. Lisäksi palveluun kuuluu mittalaitekannan ja tiedonsiirron hallinta sekä tarvittavien kenttätöiden aktivointi. Landis+Gyrin integroitu palvelualusta mahdollistaa myös esimerkiksi luentapyynnöt, sähköjen päälle- ja poiskytkennät sekä mittareiden tilakyselyt asiakkaan omista järjestelmistä.

“Tieto muutoksesta on otettu asiakaskunnassa vastaan hyvin positiivisesti”, sanoo Landis+Gyr Nordics -alueen toimitusjohtaja Sami Kurunsaari. ”Myös heidän suunnallaan muutos on nähty luonnollisena osana palveluliiketoimintamme kehitystä. Tulevien viikkojen aikana jatkamme tiivistä yhteistyötä meille siirtyvän asiantuntijatiimin kanssa ja varmistamme yhdessä, että huhtikuun alussa kaikki toiminnot ja prosessit voidaan siirtää saumattomasti Landis+Gyrille.”

Muutoksella on tärkeä rooli myös koko Euroopan alueen palveluliiketoiminnan kehittämisessä: “Vastaamme globaalisti kasvavaan etäluentapalveluiden kysyntään energia-alalla ja vahvistamme jatkuvasti palveluliiketoimintaamme. Mittauspalvelun tuotannon siirtäminen osaksi omaa toimintaamme vahvistaa asemaamme etäluentapalveluiden toimittajana. Toivotamme palvelukseemme siirtyvät asiantuntijat lämpimästi tervetulleiksi; heidän avullaan osaamisemme tällä alueella vahvistuu entisestään”, sanoo EMEA-alueen Energiaratkaisut -liiketoiminnan johtaja Ralph Griewing.

Syyskuussa 2018 Landis+Gyr tiedotti Suomen suurimman jakeluverkkoyhtiön etäluennan siirtyvän Landis+Gyrin palveluun, kun Caruna Oy:n 630 000 mittapistettä siirtyivät Landis+Gyrin operoitaviksi. Kaikkiaan Landis+Gyrin etäluentapalvelun piirissä on yli 15 miljoonaa mittapistettä pääasiassa Pohjoismaissa ja Pohjois-Amerikassa.

 

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit