blog-background.png

Landis+Gyrin älykkäiden mittareiden voittokulku Alankomaissa

Kati Pesola
Kati Pesola - 23. syyskuuta 2015 klo 10.26.00
blogpost_smartmeters_netherlandsLandis+Gyr sai heinäkuussa Alankomaista ison tilauksen 3 miljoonan älykkään sähkö- ja kaasumittarin toimituksesta neljälle verkkoyhtiölle: Liander, Stedin, DELTA Netwerkbedrijf ja Westland Infra. Julkisen kilpailutuksen tuloksena verkkoyhtiöiden kanssa solmittiin yhteensä 470 miljoonan euron arvoiset sopimukset. Sopimuksiin sisältyy optio lisätoimituksista. Alankomaiden lainsäädäntö velvoittaa energiayhtiöt asentamaan älykkäät mittarit jokaiseen kotitalouteen vuoteen 2021 mennessä.

Ensimmäisessä vaiheessa yhtiöt asentavat yli 500 000 kotitalousmittaria, joista valtaosa on Landis+Gyrin tuotteita. ”Tarjouskilpailun voitto tarkoittaa, että pitkäaikainen yhteistyömme näiden neljän verkkoyhtiön kanssa jatkuu. Se tuo kouriintuntuvaa hyötyä hollantilaiskuluttajille sekä vahvistaa energian toimitusvarmuutta,” sanoo Coco Geluk, Managing Director, Landis+Gyr, Netherlands. ”Tilaus osoittaa, että Landis+Gyrin älykkäisiin mittareihin luotetaan Hollannin markkinoilla.  Se on myös merkittävä saavutus Landis+Gyrille Euroopassa”, toteaa Oliver Iltisberger, Executive Vice President, Landis+Gyr EMEA.

Landis+Gyrin älykkäissä mittareissa on tiedonsiirtoportti, joka mahdollistaa kulutustiedon seurannan kotipäätteeltä, tai vaihtoehtoisesti kuluttajat voivat kytkeytyä kodin energianhallintajärjestelmään (HEMS). Näin hollantilaiskuluttajat saavat suoraa tietoa energiankulutuksestaan ja voivat ohjata energian käyttöään.

Hollantilaiset  verkkoyhtiöt Liander ja Stedin valottavat, että yhteisen kilpailutuksen taustalla oli yhtiöiden visio mittavasta etäluennan käyttöönottoprojektista, jossa tiedonsiirtoteknologiana olisi CDMA 450. Kun mukaan tulivat vielä Delta ja Westland Infra, projekti kattaa 70 prosenttia Alankomaiden verkosta. Sopimukset ovat merkittävä askel kohti tavoitetta eli älykästä sähkö- ja kaasumittausta jokaisessa hollantilaiskodissa.

 

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit