blog-background-1920px

Nopeammat yhteydet teollisuuden, kaupan ja kantaverkon mittauksiin

2. kesäkuuta 2015 klo 12.14.27

CU-U52_w_Meter_f_blog_small2Energiamarkkinoiden vapauttaminen sääntelystä on nostanut energiayhtiöissä esille kysymyksen siitä, miten investointien kannattavuus voidaan maksimoida. Uusi E65C CU-U52 -tiedonsiirtomoduuli on Landis+Gyr vastaus asiakkaille, jotka haluavat käyttöönsä ajanmukaista ja joustavaa teknologiaa pitkälle tulevaisuuteen.

E65C CU-U52 -moduulin tietoliikenneratkaisuna on viimeisin UMTS-teknologia, joka vastaa 3GPP release 7 -matkapuhelinteknologiaa. Ratkaisu on yhteensopiva myös vanhempien GPRS- ja EDGE-verkkojen kanssa. Ratkaisua nimitetään usein 2G-/3G-modeemiksi.

Viiveet pois

CU-U52_l_rgb_blog_smallUusi ratkaisu nopeuttaa tiedonsiirtoa olennaisesti verrattuna GPRS-teknologiaan. Testit osoittavat, että sarjarekisterien lukeminen onnistuu CU-U52-moduulilla lähes kaksi kertaa nopeammin kuin CU-P4x (2G) -tuotteilla. Pääsyy nopeampiin yhteyksiin ovat dramaattisesti vähentyneet verkon viiveet 2G-verkkojen tyypillisistä 300–1000 ms:n arvoista 3G-verkkojen 100–500 ms:iin.

Yksi uuden moduulin perusvahvuuksista – kehittynyt laitesuunnittelu – näkyy myös päällepäin. CU-U52 ei vaadi ulkoista virransyöttöä vaan saa käyttövirtansa suoraan mittarilta, mikä vähentää asennustyön määrää. Myös CU-U52-moduulin tapahtumalokia on kehitetty: siihen mahtuu 168 arvoa. Se voi tallentaa tuntiarvot viikon ajalta ja 15 minuutin arvot 42 tunnin ajalta. CU-U52-moduuli tallentaa myös signaalikentän voimakkuuden, tukiaseman ja sen sijainnin sekä APN-tapahtumat. Tämän ansiosta mahdolliset kommunikaatio-ongelmat saadaan selvitettyä helposti ja nopeasti.

Lisää vaihtoehtoja

Energiayhtiöt vaativat myös kaupan, teollisuuden ja kantaverkon mittauksiin valittavalta sähkönmittausteknologialta pitkäikäisyyttä. Tietoliikenneteknologian innovaatioiden ja sähköinfrastruktuurin kehityksen välillä on aina ollut tietty epäsuhta. Tästä syystä Landis+Gyrin mittareiden lippulaivamallit E650 ja E850 on suunniteltu käytettäväksi yhdessä E65C-moduuliperheen kanssa.

CU-U52 täydentää CU-P4x-ratkaisua antamalla käyttäjälle uuden lisävaihtoehdon, jonka avulla mittauspiste on helposti liitettävissä etäluennan piiriin, käytettiinpä tiedonsiirtoon sitten Ethernet-, GPRS-, UMTS- tai sarjaliikennetekniikkaa. Niin tai näin, 2G-/3G-laite on aina parempi kuin pelkkä 2G-ratkaisu.

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit