Kyberturvallisuus Gridstream -ratkaisussa

Kyberturvallisuus on organisaation yhteinen asia. Turvallinen järjestelmä on aina kokonaisuus, eikä kokonaisturvallisuutta pystytä rakentamaan kiinnittämällä huomiota vain yhteen järjestelmän osaan. Siksi myös me Landis+Gyrillä panostamme kyberturvallisuuteen kokonaisvaltaisesti etäluentaratkaisun jokaisessa osassa.

Lue lisää

EU:lta ensimmäinen kyberturvallisuusdirektiivi


Kyberturvallisuus on energiasektorilla kuuma puheenaihe, mutta monelle energialaitokselle on tähän asti ollut melko epäselvää, miten sitä käytännössä pitäisi ryhtyä kehittämään. Kuluneen kesän aikana EU-alueelle saatiin kaksi ohjeistusta, joiden perusteella voidaan ottaa suunta seuraaville askeleille. Alan standardit puolestaan määrittelevät käytännön toimintakehyksen tietoturvallisuuden päivittäiselle hallinnalle.

Lue lisää

Älykäs mittaus ja kyberturvallisuus energiayhtiöissä

Kyberisku, joka pimensi Ukrainan vuoden 2015 lopussa, nosti energiasektorin kyberturvallisuuden kertaheitolla valokeilaan. Tietoverkkohyökkäykset ovat olleet osa arkipäivää jo pitkään, mutta uutta on hakkereiden entistä järjestelmällisempi ja ammattimaisempi toimintatapa.

Lue lisää

5 vinkkiä verkkoyhtiöille kiristyshaittaohjelmilta suojautumiseen

Kysymykset kyberturvallisuudesta ovat nousseet esille myös suomalaisten energiayhtiöiden keskuudessa kyberrikollisten ja hakkereiden kiinnostuttua maailmalla myös energiayhtiöistä. Esimerkiksi viime joulukuussa osa Ukrainan sähkönjakelusta katkesi kyberhyökkäyksen takia.

Lue lisää