blog-background.png

E360 är en smart elmätare för dagens och morgondagens IoT-värld

2020-jun-29 12:55:20

E360_Top

Data som samlas in av smarta elmätare öppnar upp helt nya möjligheter för elnätsföretag. Uppgifterna behövs givetvis för fakturering, men det finns mycket mer man kan göra med data idag – och ännu mer i framtiden. E360 är vår nya intelligenta elmätare med avancerade kommunikations- och mätfunktioner. Som en del av vår IoT-plattform Gridstream® Connect hjälper den kunderna att utnyttja nya datadrivna användningsfall.

Allt börjar med kommunikation

En av nyckelegenskaperna hos E360 är kommunikationstekniken. Kommunikationen är en avgörande egenskap för alla smarta mätlösningar. Den påverkar inte bara lösningens övergripande prestanda och vilka slags användningsfall som är möjliga utan har även stor betydelse för den totala ägandekostnaden.

E360 är en integrerad LTE-mätare med stöd för LTE-M och NB-IoT. Jämfört med tidigare mobilteknik erbjuder mätaren kostnadseffektiv och ytterst tillförlitlig dataöverföring. En bättre signal inne i byggnader gör det möjligt att även kommunicera med elmätare i källare två våningar under marken.

Smart pushfunktion och modulär firmware ger helt nya förutsättningar

E360 erbjuder intelligenta nya sätt att överföra data från elmätaren till centralsystemet. Denna intelligenta pushfunktion är skalbar och förbättrar enhetens funktion på flera nivåer: den möjliggör dataöverföring nästan i realtid för noggrannare och mer detaljerade kraftflödesberäkningar, vilket i sin tur ökar elnätets transparens och effektivitet.

Mätarens avancerade elkvalitetsfunktioner ger ökad nätstabilitet och hjälper nätbolagen att uppfylla de tuffa kraven i dagens affärsmiljö.

E360 har även fått ett antal viktiga förbättringar inom säkerhet och firmwarehantering. Om du vill veta mer om säkerhetskonceptet för E360kan du läsa vårt blogginlägg: Noggrant genomtänkt säkerhet.

För att säkerställa att mätaren är en framtidssäkrad och långvarig investering är den uppbyggd kring en modern, intelligent firmwareplattform som gör det möjligt att introducera nya funktioner och ny teknik senare när mätaren är i drift. Uppdateringar kan fjärrinstalleras snabbt och effektivt utan att påverka mätarens normala drift. Mätarens firmware inkluderar även möjlighet att införa nya applikationer i framtiden genom standardiserade gränssnitt.

Summa summarum – E360 är rätt val för dig som ...

... söker en elmätare som kan kommunicera även i tuffa miljöer med låg total ägandekostnad

... prioriterar tillgång till data i nära realtid för att utnyttja datadrivna användningsfall till annat än fakturering

... behöver avancerade elkvalitetsfunktioner för att uppfylla kraven i dagens affärsmiljö

... uppskattar flexibilitet i fråga om nya funktioner som möjliggörs av firmwareuppdateringar och systemintegrationer

... vill känna dig trygg med att du valt en end-to-end säkerhetsdesign som överträffar kraven i befintliga säkerhetsstandarder

Lanseringen har börjat i Norden och fortsätter snart i övriga EMEA-länder. Om du har frågor eller är intresserad av att prova, kontakta oss med formuläret nedan.

Ta kontakt

SORTERAT EFTER ÄMNE

Alla inlägg

SENASTE ARTIKLAR

POPULÄRA ARTIKLAR