blog-background.png

Landis+Gyr når milstolpe – fem miljoner värmemätare

Johannes Hackstette
Johannes Hackstette - 2018-dec-14 16:34:36

Landis + Gyr_6549Landis+Gyrs produktionsanläggning i Nürnberg har nått ett nytt rekord med fem miljoner producerade och levererade värmemätare. Det är en fantastisk prestation för fabriken och dess drygt 220 medarbetare samt en framgångshistoria för företagets internationella kunskapscentrum för värme- och kylmätare.

Mätare för fjärrvärme och fjärrkyla tillhör kärnprodukterna för Landis+Gyrs tyska verksamhet. Företagets kunskapscenter för värmemätning finns på fabriken i Nürnberg, som producerar 700 000 toppmoderna mätsystem om året för kunder världen över. Produktionsvolymerna har ökat betydligt på senare tid, för i början av 2000-talet låg årsproduktionen bara på cirka 20 000 värme- och kylmätare. Landis+Gyr levererade nyligen sin fem miljonte ultraljudsvärmemätare till en kund som heter Energieservice Westfalen Weser, en ledande energileverantör i regionerna Ostwestfalen-Lippe och Weserbergland.


“Vi är stolta över den positiva utvecklingen och denna milstolpe i företagets historia som uppnåddes av teamet på 220 medarbetare i Nürnberg, vilka varje dag arbetar hårt för att bidra till våra framgångar. Tack vare deras insatser och den ständiga expansionen samt moderniseringen av vår produktion har vi i många år kunnat hålla jämna steg med våra globala konkurrenter.”

Herbert Brunner, Vice President Heat Metering på Landis+Gyr

Effektiva framtidssäkra mätlösningar

Landis+Gyr utvecklar och producerar över 25 000 olika typer av mätare i Nürnberg från mätare för enskilda hem till storskaliga enheter för bostadskomplex, kommersiella byggnader och industrianläggningar. De baseras alla på modern ultraljudsteknik för att mäta den exakta förbrukningen av värme- och kylenergi.

Landis+Gyrs portfölj inkluderar en mängd moderna program, appar och flexibla kommunikationsmoduler. Dessa säkerställer att våra lösningar är framtidssäkra trots den ständigt ökande digitaliseringen och ankomsten av Industri 4.0. När det gäller dataöverföring förlitar sig Landis+Gyr på den öppna standarden LoRaWAN, som har en räckvidd på upp till 15 kilometer och kan säkerställa störningsfri överföring även inne i byggnader eller i källare, vilket gör tekniken idealisk för fjärravläsning av mätare.

Ta kontakt