OT Security Made Simple podcastin uusimmassa jaksossa Rhebon perustaja ja toimitusjohtaja Klaus Mochalski ja Landis+Gyrin tietoturvajohtaja Todd Wiedman keskustelevat laajasti eri aiheista ja valottavat AMI-järjestelmien tietoturvan jatkuvasti muuttuvia haasteita sekä ratkaisuja niihin.
Olemme käyneet keskusteluja uusiutuvan energian integroinnista matalajänniteverkkoon yli 40 verkonhaltijan kanssa Euroopassa. Keskustelujen perusteella vaikuttaa, että suuri osa liityntäpyynnöistä hylätään tai päätöstä ainakin lykätään, etenkin aurinkovoimaloiden kohdalla.
Etäluentainfrastruktuurin rakentaminen on aina matka, on kyse sitten aivan ensimmäisestä etäluentajärjestelmästä (Advanced Metering Infrastructure, AMI), mittareiden uusinnasta tai merkittävästä päivityksestä. Mitä vaiheita sitten on edessä, kun päätös järjestelmän päivittämisestä seuraavalle tasolle on tehty?
Energiateollisuudella on tuotanto- (OT) ja IT-järjestelmien konvergenssin eli yhdentymisen myötä vastassaan uusia ja kehittyviä tietoturvauhkia. Geopoliittinen turbulenssi ja työvoimassa tapahtuneet muutokset aiheuttavat lisähaasteita energiayhtiöiden tietoturvaympäristössä. Niinpä AMI (advanced metering infrastructure) -järjestelmien tietoturvasta onkin entistä tärkeämpi pitää huolta.
Liikenteen sähköistäminen voi tuottaa lukuisia hyötyjä yhteiskunnalle ja ympäristölle. Siirtyminen sähköautojen ja muiden sähköajoneuvojen käyttöön asettaa kuitenkin merkittäviä haasteita nykyisille sähköjärjestelmillemme. Sähköautojen markkinaosuuden kasvu voi johtaa sähkön kysynnän kasvuun tavalla, joka koettelee sähköverkkojen kapasiteettia ja aiheuttaa huomattavien infrastruktuuri-investointien tarvetta.
Älykäs lataustekniikka on noussut keskeiseen rooliin etsittäessä ratkaisuja näihin haasteisiin. Sähköautojen latauksen älykäs hallinta voi estää sähköverkon ylikuormittumisen ja optimoida energiankulutuksen. Tutustumme tässä artikkelissa älykkään lataustekniikan keskeisiin ominaisuuksiin ja hyötyihin sekä niiden sähköverkkoyhtiöille, yrityksille ja sähköauton omistajille tarjoamiin mahdollisuuksiin.
Sähkön laadun ja verkon resilienssin varmistaminen on sähkön luotettavan ja tehokkaan jakelun kannalta tärkeää. Laadukkaan sähkönjakelun ja verkon resilienssin varmistaminen voi kuitenkin olla haastavaa tilanteessa, jossa uusiutuva energiantuotanto, sähköautojen lataus ja tuottajakuluttajien aktiivisuus lisäävät verkon kompleksisuutta ja dynaamisuutta. Miten verkkosuunnittelijat ja verkko-operaattorit voivat päästä tavoitteeseensa turvallisesta, luotettavasta ja resilientistä verkosta? Nostamme tässä blogissa esiin seitsemän tapaa, miten verkon valvonta voi auttaa.
Artikkelit aiheen mukaan
- Dynamic Load Management (10)
- Smart Metering (10)
- Grid Edge Intelligence (7)
- Grid Resiliency (7)
- IoT Technologies (6)
- Utility (6)
- Electric Vehicles (3)
- G3 PLC (3)
- Renewable Energy (3)
- Smart Grid (3)
- Distributed Energy Resource (2)
- Industrial Metering (2)
- Internet of Things (2)
- Managed Services (2)
- Power Line Communication (PLC) (2)
- Power Quality (2)
- Renewable Integration (2)
- Smart Charging (2)
- Smart City (2)
- Smart Meter (2)
- Smart Metering Solutions (2)
- About Landis+Gyr (1)
- Analytics (1)
- Artificial Intelligence (1)
- Cellular (1)
- Consumer Engagement (1)
- Customer Focus (1)
- Cybersecurity (1)
- Distribution Intelligence (1)
- Distribution System Operator (DSO) (1)
- Grid Digitization (1)
- Gridstream Solution (1)
- P2P (1)
- Regulation (1)
- Smart Infrastructure (1)
- Smart Meter Market (1)
Suositut artikkelit
Viimeisimmät artikkelit
- Älykkään verkon kokonaisvaltainen kyberturvallisuus
- Aurinkovoiman integrointi haasteena Euroopassa
- Viidessä vaiheessa kohti älykkäämpää mittausinfrastruktuuria
- AMI-järjestelmien tietoturva: Huomio OT/IT-konvergenssin tuomiin uusiin uhkiin
- Neljä tapaa, joilla älykkäät sähköautojen latausratkaisut mahdollistavat sähköverkkoystävällisen sähköisen liikkuvuuden