Etäluentaratkaisuun parhaiten sopivan tiedonsiirtoteknologian valinta on olennainen osa etäluentainfrastruktuurin rakentamista. Tiedonsiirtoteknologia on kehittynyt huomattavasti ensimmäisten älymittareiden asennuksen jälkeen. Samalla odotukset datan käytettävyydestä ja älykkääseen mittaukseen liittyvistä toiminnallisuuksista ovat nousseet. Pitkään riitti mahdollisuus lukea data kerran päivässä kuukausittaista laskutusta varten, mutta tänä päivänä odotetaan yhä useammin lähes reaaliaikaista käytettävyyttä. Lisäksi jakeluverkonhaltijat haluavat esimerkiksi tarjota kuormitusprofiili- ja kulutustietoja asiakasportaalissaan, saada ajantasaista sähkön laatudataa käyttöönsä analytiikkaa varten tai korvata verkkokäskyvastaanottimilla toteutetun kuormanohjauksen.
Uusi teknologia tarjoaa kustannustehokkaan ja vakaan tiedonsiirron älykkäistä energiamittareista verkkoyhtiön järjestelmiin ja luo edellytykset uusille innovaatioille alalla.
G3-PLC-teknologia tunnetaan nopeasta ja luotettavasta tiedonsiirrosta älykkään verkon ympäristössä. Kenttätestit osoittavat, että G3-500-taajuuksien käyttö etäluennan tiedonsiirtoon lisää teknologian luotettavuutta entisestään.
Verkko-omaisuuden hallinta on verkkoyhtiöille ajankohtainen kysymys: miten maksimoidaan olemassa olevan ja uuden verkkoinfrastruktuurin käyttöikä. Verkkoanalytiikka tarjoaa mahdollisuuden valjastaa etäluennasta saatava data investointipäätösten tueksi.
Työssäni Landis+Gyrillä on seitsemän vuoden aikana tullut koettua ja nähtyä lukuisia etäluentaprojektien clean-up-prosesseja, ja olen perehtynyt etäluettavien PLC-sähkömittareiden kommunikaatiohäiriöihin myös opinnäytetyössäni. Vastaan on tullut sekä onnistuneita että vähemmän onnistuneita tapoja tehdä clean-up-työtä.