Landis+Gyr blogi

  Aurinkovoiman integrointi haasteena Euroopassa

  Olemme käyneet keskusteluja uusiutuvan energian integroinnista matalajänniteverkkoon yli 40 verkonhaltijan kanssa Euroopassa. Keskustelujen perusteella vaikuttaa, että suuri osa liityntäpyynnöistä hylätään tai päätöstä ainakin lykätään, etenkin aurinkovoimaloiden kohdalla.

  Lue lisää  

  Viidessä vaiheessa kohti älykkäämpää mittausinfrastruktuuria

  Etäluentainfrastruktuurin rakentaminen on aina matka, on kyse sitten aivan ensimmäisestä etäluentajärjestelmästä (Advanced Metering Infrastructure, AMI), mittareiden uusinnasta tai merkittävästä päivityksestä. Mitä vaiheita sitten on edessä, kun päätös järjestelmän päivittämisestä seuraavalle tasolle on tehty?

  Lue lisää  

  Enedis valaa Ranskan tulevan verkon perustuksia

  Ranskan suurin verkkoyhtiö Enedis käynnisti vuonna 2007 Linky-projektin 35 miljoonan kuluttajamittarin korvaamiseksi etäluettavilla mittareilla. Yhtiö ylitti tuolloiset EU-vaatimukset luodakseen pohjan maan tulevalle älykkäälle sähköverkolle.

  Lue lisää  

  Landis+Gyrin Korintin tehdas – 50 vuotta älykkäiden mittareiden valmistusta

  Ikonisen Korintin kanavan lähellä sijaitsevalla laajalla, runsaan viiden ja puolen hehtaarin tehdasalueella on kunniakkaat perinteet. Siitä on kehittynyt Landis+Gyrin isoin älykkäiden energiamittareiden tuotantoyksikkö Euroopassa. Tehtaalta vaadittiin kuitenkin sitkeyttä vaikeassa markkinatilanteessa vuonna 2012. Nousu vaati tuotannollista huippuosaamista sekä yhteiskunta- ja ympäristövastuuta.

  Lue lisää  

  Kajave siirtää mittaustietonsa Datahubiin Landis+Gyrin DHC-palvelulla

  Suomi on Euroopan edistyksellisimpiä maita digitalisaatiossa. Nyt meillä on otettu käyttöön sähkön vähittäismarkkinoiden keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä, Datahub. Järjestelmä yksinkertaistaa ja nopeuttaa kuluttajien ja verkko-osapuolten välistä päivittäistä tiedonvaihtoa. Kajave Oy siirtää sähkön mittaustiedon toimituksen ylläpitämään kansalliseen Datahubiin käyttämällä Landis+Gyrin Datahub Connector (DHC) palvelua. Näin yhtiö varmistaa turvallisen, viiveettömän pääsyn tietoihin niin kuluttajille kuin verkko-osapuolillekin.

  Lue lisää  

  Viisi asiaa, joihin on syytä kiinnittää huomiota etäluentainfrastruktuuria rakennettaessa

  Etäluettavien mittareiden käyttöönotto on vaativa projekti, joka vaikuttaa moniin prosesseihin laskutuksesta ja asiakaspalvelusta IT-toimintoihin ja verkonhallintaan. Etäluentainfrastruktuurin rakentaminen on aina matka, on kyse sitten aivan ensimmäisestä etäluentajärjestelmästä, mittareiden uusinnasta tai merkittävästä päivityksestä. Tässä tärkeimpiä huomioon otettavia seikkoja etäluentaekosysteemin rakentamisessa.

  Lue lisää  

  Artikkelit aiheen mukaan

  Näytä kaikki