Landis+Gyr Blogg

  NB-IoT och LTE-M: Vilka är fördelarna med smarta elmätare?

  Valet av den lämpligaste kommunikationstekniken för smarta elmätare är ett viktigt steg i att bygga upp sin mätinfrastruktur. Kommunikationstekniken har utvecklats enormt sedan de första ”smarta” elmätarna installerades och det samma gäller förväntningarna på datatillgänglighet samt smarta funktioner. Det var länge tillräckligt med dygnsvis avläsning för månadsfaktureringen, men idag är förväntningen allt oftare tillgång till data i mycket högre upplösning – ett elnätsföretag kan till exempel vilja visa belastningsprofiler och förbrukningsdata i sin kundportal, snabbt kunna analysera elkvaliteten eller använda mätsystemet för effektstyrning.

  Läs artikeln  

  Landis+Gyr och Telia inleder samarbete inom NB-IoT för smarta elmätare

  Ny teknik möjliggör kostnadseffektiv robust dataöverföring från smarta elmätare till nätbolagens system och banar väg för nya innovationer i energibranschen.

  Läs artikeln  

  G3-500 förbättrar signifikant prestandan i G3-PLC tekniken

  G3-PLC är känd som en standardiserad, snabb och tillförlitlig kommunikationsmetod i smarta elnät. Genom att använda frekvensbandet G3-500 kan denna enkelt implementerade teknik erbjuda enastående kommunikationsprestanda. Detta har nu också bevisats i fälttester hos flera av Landis+Gyrs kunder.

  Läs artikeln  

  NB-IoT utökar möjligheterna med smart mätning

  Hur kan leverantörer av smart elnätsteknik bevisa att deras lösningar är flexibla och framtidssäkra på ett bättre sätt än att kontinuerligt skapa nya möjligheter och reagera på den snabba marknadsutvecklingen? Landis+Gyr demonstrerar sin förmåga att tillgodose kundernas förväntningar och behov genom att utöka sin portfölj med den senaste kommunikationstekniken NB-IoT, som kommer att bidra med förbättrade funktioner för smarta elnät och IoT.

  Läs artikeln  

  Landis+Gyr kompletterar sin kommunikationsportfölj med RF Mesh IP

  Med lanseringen av sin avancerade smarta elmätare E360 erbjuder nu Landis+Gyr marknadens bredaste utbud av kommunikationsteknik i Europa. Portföljen inkluderar förutom G3 PLC och P2P nu även RF Mesh IP.

  Läs artikeln  

  Mot en uppkopplad framtid

  Att välja den optimala kommunikationstekniken för en AMI-lösning är en komplicerad process och beslutet beror i varje enskilt fall på ett stort antal olika faktorer. Det gäller att ta hänsyn till driftförutsättningarna på kort sikt, men även mer långtgående visioner.

  Läs artikeln