Landis+Gyr Blogg

  På väg mot framtidens energisystem: är våra elnät redo för elbilsrevolutionen?

  Enligt Arthur D. Littles rapport kommer det år 2030 att finnas mer än 40 miljoner elektriska personbilar på de europeiska vägarna. Enligt en analys utförd av PwC väntas andelen elbilar öka till 15 procent fram till 2030. Det låter spännande ur miljöperspektiv, men för elnätsföretag kan det ge anledning till oro. Ett plötsligt ökat elbehov kan leda till tillfällig överbelastning i lokalnäten och orsaka strömavbrott och stabilitetsproblem, till exempel transienter och frekvensavvikelser, som kan påverka funktionen hos apparater som är kopplade till nätet.

  Läs artikeln  

  Enedis bygger upp förutsättningar för framtidens elnät i Frankrike

  År 2007 lanserade Frankrikes största elnätsföretag Enedis Linky-projektet för att byta 35 miljoner hushållselmätare mot smarta mätare. Ambitionen var att överträffa kraven som ställts av EU och lägga grunden för framtidens elnät i landet.

  Läs artikeln  

  Utility Broadband – smarta elmätare kopplade till fibernät

  Hem, kontor och städer blir allt smartare och behovet av energi, automation och bandbredd ökar explosionsartat. Samtidigt saknar alltför många fortfarande åtkomst till tillförlitligt bredband till rimligt pris, till exempel i områden där en utbyggnad skulle bli för dyr för konventionella teleoperatörer. Särskilt nu när så många arbetar hemifrån på grund av pandemin kan detta vara ett stort problem.

  Läs artikeln  

  G3-500 förbättrar signifikant prestandan i G3-PLC tekniken

  G3-PLC är känd som en standardiserad, snabb och tillförlitlig kommunikationsmetod i smarta elnät. Genom att använda frekvensbandet G3-500 kan denna enkelt implementerade teknik erbjuda enastående kommunikationsprestanda. Detta har nu också bevisats i fälttester hos flera av Landis+Gyrs kunder.

  Läs artikeln  

  Landis+Gyr första leverantör i Europa att tilldelas IDIS-certifikat för den smarta mätartekniken G3-PLC

  Landis+Gyr smarta E450-mätare med kommunikationstekniken G3-PLC har certifierats av IDIS Industry Association. IDIS-certifikationen följer de certifikat som tilldelats av G3-PLC Alliance för apparater som kommunicerar på frekvensområdet CENELEC A och 150-500 Khz.

  Läs artikeln  

  Migrering från 1:a generationens PLC till G3 PLC

  Många i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) har redan implementerat smart mätning och hanterat utmaningarna i samband med  i samband med den första utrullningen där det krävs ordning och reda på projektet och kontroll på logistiken framförallt.

  Läs artikeln