Enedis bygger upp förutsättningar för framtidens elnät i Frankrike

År 2007 lanserade Frankrikes största elnätsföretag Enedis Linky-projektet för att byta 35 miljoner hushållselmätare mot smarta mätare. Ambitionen var att överträffa kraven som ställts av EU och lägga grunden för framtidens elnät i landet.

Läs artikeln

Utility Broadband – smarta elmätare kopplade till fibernät

Hem, kontor och städer blir allt smartare och behovet av energi, automation och bandbredd ökar explosionsartat. Samtidigt saknar alltför många fortfarande åtkomst till tillförlitligt bredband till rimligt pris, till exempel i områden där en utbyggnad skulle bli för dyr för konventionella teleoperatörer. Särskilt nu när så många arbetar hemifrån på grund av pandemin kan detta vara ett stort problem.

Läs artikeln

G3-500 förbättrar signifikant prestandan i G3-PLC tekniken

G3-PLC är känd som en standardiserad, snabb och tillförlitlig kommunikationsmetod i smarta elnät. Genom att använda frekvensbandet G3-500 kan denna enkelt implementerade teknik erbjuda enastående kommunikationsprestanda. Detta har nu också bevisats i fälttester hos flera av Landis+Gyrs kunder.

Läs artikeln

Landis+Gyr första leverantör i Europa att tilldelas IDIS-certifikat för den smarta mätartekniken G3-PLC

Landis+Gyr smarta E450-mätare med kommunikationstekniken G3-PLC har certifierats av IDIS Industry Association. IDIS-certifikationen följer de certifikat som tilldelats av G3-PLC Alliance för apparater som kommunicerar på frekvensområdet CENELEC A och 150-500 Khz.

Läs artikeln

Migrering från 1:a generationens PLC till G3 PLC

Många i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) har redan implementerat smart mätning och hanterat utmaningarna i samband med  i samband med den första utrullningen där det krävs ordning och reda på projektet och kontroll på logistiken framförallt.

Läs artikeln

Gridstream® med G3-PLC nu klar för fullskalig lansering

Landis+Gyr har uppdaterat sin populära Gridstream®-lösning med kommunikationstekniken G3-PLC. Detta genombrott erbjuder kunderna en säkrare och mer stabil totallösning för snabbare och mer tillförlitlig elnätskommunikation än någonsin tidigare. Nu har denna kompletta lösning fått grönt ljus för fullskalig lansering.

Läs artikeln