Oct 30, 2018

”Ei ole pakko jämähtää juuri siihen toimenkuvaan, mihin ensimmäisenä tulee”

Leena Mäkeläinen_KokemuksiaLeena Mäkeläinen työskentelee Landis+Gyrillä Senior Software Designerina. Pitkän uran talossa tehnyt Leena on vaihtanut toimenkuvaansa työhistoriansa aikana kaksi kertaa. Hän arvostaa sitä, kuinka hyvistä tyypeistä halutaan pitää kiinni tarjoamalla uusia haasteita talon sisällä.

Landis+Gyr on maailman johtava energianhallinnan ja etäluennan asiantuntija. Yritys toimii kansainvälisesti ja esimerkiksi tuotekehitystä tehdään yhteensä kolmella eri mantereella.

– Saamme tehdä töitä oikeasti myös muiden kansalaisuuksien kanssa. Se on tässä työssä mielestäni rikkaus, Leena sanoo.

Työkierto pitää tietotaidon talon sisällä ja mielenkiinnon yllä

Leena hyppäsi töihin suoraan koulun penkiltä. Hän valmistui Jyväskylän yliopistosta fyysikoksi ja tuli Landis+Gyrille, silloiselle Enermetille, tyyppihyväksyntäinsinööriksi. Siitä hän siirtyi järjestelmätestaajaksi ja sen jälkeen järjestelmäkehittäjäksi sekä ohjelmistosuunnittelijaksi. Leenan mukaan työkierto on Landis+Gyrillä helposti mahdollista.

– Ei ole pakko jämähtää juuri siihen toimenkuvaan, mihin ensimmäisenä tulee. Kun ihminen ja hänen taitonsa kehittyvät, niin myös mielenkiinnon kohteet saattavat muuttua. Silloin on mahdollista vaihtaa työtä talon sisällä, eikä ole välttämättä pakko lähteä hakemaan uusia haasteita talon ulkopuolelta.

– Koen, että esimiehemme ovat todella fiksuja siinä, etteivät he halua päästää hyviä tyyppejä ulos talosta. Sen sijaan ajatellaan, että tietotaito on parempi pitää talon sisällä. Siksi on aina etu, jos työntekijä saadaan siirrettyä sellaisiin töihin, jotka vastaavat hänen mielenkiinnon kohteitaan, Leena kertoo.

”Täällä on hyvä henki ja kivat ihmiset”

Leena kokee, että työ on hänelle paitsi tulonlähde, niin myös todella iso ja merkityksellinen asia elämässä. Työ tuo elämään paljon sisältöä ja on tärkeää, että omasta työstään on oikeasti innoissaan ja että se tuo iloa sekä mielekkyyttä elämään.

– Työssäni parasta on ongelmanratkaisun tuoma mielihyvä, uuden oppiminen sekä älykkäiden ihmisten kanssa työskentely. Voi sanoa, että melkeinpä joka päivä oppii jotain uutta ja tuntee, että kehittyy työssään. Se on minulle erittäin tärkeää, Leena kuvailee.

– Mielestäni tämä on todella mukava työpaikka. Täällä on hyvä henki ja kivat ihmiset. Suosittelen Landis+Gyriä erityisesti ohjelmistosuunnittelijoille, koska heille meillä on paikkoja auki ja työssä pääsee oppimaan uutta, käyttämään uusia teknologioita ja toimimaan vähän niin kuin keihäänkärkenä energiahallinnan kanssa, Leena summaa.