Mar 29, 2018

Eräänä päivänä Platform-tiimissä

Landis+Gyrin Platform-tiimi kehittää hajautettua ja reaktiivista järjestelmää, joka valvoo, ohjaa ja lukee miljoonia laitteita. Millaiselta tiimin arki näyttää kameran linssin läpi, kun alkamassa on pari päivää kestävä globaali suunnittelusessio?

jami_bg Platform team story_image 1

Taas oli se aika vuosineljänneksestä. Platform-tiimin suunnittelupäiviä oli odotettu jo pitkään, olihan vuorossa mannertenvälistä ideointia ja visiointia parhaimmillaan. Ei sillä, ei toimiston normipäivässäkään mitään vikaa ollut, kun tarjolla oli vapautta ja vastuuta – sekä sitä kuuluisaa kollegiaalista tukea ja näkemystä.

Platform team story_image 2

Mutta ainahan se oli mukava istahtaa samaan pöytään kollegoiden kanssa oikein ajan kanssa jakamaan ajatuksia tulevista tavoitteista ja homman etenemisestä, varsinkin kun saman pöydän ääreen asettuivat virtuaalisesti myös kollegat Intiassa ja Jenkeissä.  

Platform team story_image 3

Globaalistikin oltiin siis jännän äärellä: näillä palikoilla rakennettaisiin IoT:tä ja Smart Gridiä, yhdistettäisiin keskenään miljoonia päätelaitteita ja tuettaisiin uusiutuvan energiantuotannon ja mikroverkkojen tuomista osaksi sähköverkkoa – teemoja, joita moni IT-alan osaaja ei heti yhdistäisi energia-alaan.  

Platform team story_image 4

Platform-tiimissä energia-alasta ollaan innoissaan, eikä vain pelkästään alan valtavan murroksen takia. Myös käytettävät teknologiat pistävät energiat liikkeelle: kun tiimi tekee reaktiivisia mikropalveluita, ei tekemistä tarvitse rajoittaa pelkästään yhden teknologian ympärille.

Platform team story_image 5b

Alan viimeisimmistä trendeistä poimitaan mukaan lupaavimmat, ja sopivimmat työkalut hommien hoitamiseen voi valita tilanteesta riippuen. Suurin osa prosesseista on myös automatisoitu, joten aikaa jää uuden oppimiselle ja tekemiselle - ja niistä innostumiselle.

Platform team story_image 6v2

Suunnittelupäivien, kuten koko työn yksi parhaimmista puolista on se, että voi päästää luovuuden ja sisäisen visionäärinsä valloilleen. Ajatukset ja ideat otetaan vakavasti ja mikä parasta - niitä käytetään koko organisaation hyväksi. Kallekin sai kilkkeensä pyörimään monella mantereella Landiksen tuotekehitysyksiköissä. Se kilke on muuten “DAS Kafka Message Monitor” in English.

Platform team story_image 7

Kaiken kaikkiaan porukan johtoajatuksena on velhomaisen korkea laatu, joka syntyy yhteistyöllä ja yrittämisellä – huumoria unohtamatta: “bad quality shall not pass”.

Platform team story_image 8

Mielenkiintoisesta työstä ja alasta huolimatta, Platform-tiimin elämä ei onneksi pyöri pelkän koodin ja hajautettujen järjestelmien ympärillä, vaan ahterinsa voi laittaa likoon myös kevyemmissä merkeissä. 

Platform team story_image 9

Pokaalejakin on joskus jaossa, mutta jo olemalla oma itsensä voi saavuttaa jotain sitäkin arvokkaampaa, nimittäin kollegoiden päivittäisen arvostuksen – ja ymmärryksen niistä huonoista vitseistä.

Platform team story_image 10

Kuvat: Harri Mäkelä, R&D Team Leader, Platform Team

 Kiinnostuitko? Katso avoimet työpaikkamme täältä.