blog-background-1920px

GreenWay effektiviserar laddpunktshanteringen med Etrel Ocean och tredjepartsintegrationer

2022-okt-26 09:21:27

GreenWay är en ledande laddoperatör och laddleverantör i Östeuropa. Företaget bygger ut och upprätthåller laddinfrastruktur för elbilar i regionen och erbjuder ett brett utbud av laddlösningar och laddtjänster.

GreenWay är Östeuropas ledande laddoperatör (CPO, Charge Point Operator) och laddleverantör (EMP, E-Mobility Service Provider). Som branschledare i Polen och Slovakien med närmare 15 000 elbilsförare som kunder är GreenWay en föregångare inom e-mobilitet i Central- och Östeuropa. GreenWay erbjuder sina kunder ett brett utbud av lösningar och tjänster som bygger på hanteringsprogrammet Etrel OCEAN och på GreenWays integrerade tredjepartssystem.

Bygger upp ett laddningsekosystem för elbilar

Etrel har levererat laddstationer och tillhörande hanteringsprogramvara till GreenWay i mer än hälften av den tid som GreenWay varit aktivt inom e-mobilitet. När GreenWay började leta efter en plattform med djupa integrationsmöjligheter och händelsebaserad automation var kravet att den skulle erbjuda lösningar för:

  1. övervakning och styrning av laddpunkter,
  2. integration med API:er för händelsebaserad automatisering och Pull-API:er,
  3. roaming, och
  4. Öppet protokoll (OCPP, Open Charge Point Protocol)

Laddpunktshantering med Etrel Ocean

Med hjälp av Etrel OCEAN och sitt integrerade tredjepartssystem kunde GreenWay ansluta sitt befintliga CRM-system, sina kundportaler, sina fakturerings- och betalningstjänster via sitt affärssystem, medan laddnätverket och roaming hanteras i Etrel OCEAN.

Genom att använda den omfattande API-databasen i Etrel OCEAN som ett effektivt CPO-system kunde GreenWay integrera sina befintliga EMP-funktioner och bibehålla samma användarupplevelse i alla sina plattformar.


 

En bättre laddupplevelse

GreenWay använder dessutom Etrel OCEANs white label-lösning i sina webb- och mobilappar, men det är GreenWays servicesystem som sätter tonen för användarupplevelsen. Målet var att erbjuda en optimal användarupplevelse och därför vill GreenWay kombinera sin egen kundportal Customer Zone med appen för elbilsförare.

Med Etrel OCEANs breda API-utbud kunde GreenWay skräddarsy såväl funktionerna som utseendet och känslan hos vår white label-app för sina användare, delvis med inbäddade webbvyer från sina tredjepartsverktyg.

 

GreenWay har ett eget CRM-system som företaget själv hanterar, medan laddningsdata (CDR, Charging Data Record) kommer från Etrel Oceans back-end system. När användaren har laddat klart skickar Etrel OCEAN automatiskt data till GreenWays tredjepartssystem som hanterar fakturering och betalning. Efter laddning ser användaren laddningsuppgifterna i GreenWays Customer Zone, som finns inbäddat i Etrel OCEANs webb- och mobilapp. Där finns även GreenWays helpdesk som har samma utseende i appen som i Customer Zone-portalen.

Utifrån sin kundportal för privatpersoner har GreenWay även utvecklat en Fleet Portal för företagskunder, som är avsedd för laddning av tjänstebilar. En sådan portal finns i Etrel OCEAN och används av många kunder, men GreenWay ville utveckla en egen som matchar deras ekosystem. Genom att dra full nytta av Etrel OCEANs funktioner för laddoperatörer kunde GreenWay skräddarsy systemets back office efter sin verksamhet genom att tilldela sina medarbetare och partner specifika roller och åtkomsträttigheter.

Läs mer om Etrels laddlösningar

Ta kontakt

SORTERAT EFTER ÄMNE

Alla inlägg

SENASTE ARTIKLAR

POPULÄRA ARTIKLAR