Landis+Gyr Blogg

  Fyra sätt som smarta laddningslösningar för elbilar möjliggör nätvänlig e-mobilitet

  Elektrifieringen av transportsektorn har potential att medföra många fördelar för samhället och miljön. Övergången till eldrivna fordon innebär dock stora utmaningar för våra nuvarande elsystem. Tillströmningen av elbilar på marknaden kan leda till en kraftig ökning av efterfrågan på el, vilket belastar elnäten och kräver stora investeringar i infrastruktur.

  Smart laddningsteknik har visat sig vara en viktig lösning för att minska dessa utmaningar. Intelligent hantering av elbilsladdning kan förhindra överbelastning av elnätet och optimera energiförbrukningen. I den här artikeln går vi igenom de viktigaste funktionerna och fördelarna med smart laddning och hur de påverkar nätbolag, företag och elbilsägare.

  Läs artikeln  

  Sju sätt som nätövervakningslösningar hjälper nätbolag att hantera elnätet

  För att strömförsörjningen ska vara tillförlitlig och effektiv är det ytterst viktigt att säkerställa att elnätet klarar kommande förändringar med bibehållen elkvalitet. Det kan dock bli knepigt att upprätthålla en strömförsörjning av hög kvalitet i ett alltmer komplext och dynamiskt elnät som behöver vara anpassat till förnybar energi, laddning av elbilar och hög aktivitet från så kallade prosumenter. Hur kan elnätsplanerarna och nätoperatörerna lyckas upprätthålla ett säkert, tillförlitligt och förändringståligt nät?  I den här bloggen tar vi upp hur en nätövervakningstjänst kan vara till hjälp.

  Läs artikeln  

  Hur ransomware-attacker hotar nätbolagens processer (och hur man hindrar störningar) – Del 2

  I den första delen av det här inlägget presenterade vi redan ett NIDS (system för att avslöja obehöriga intrång i nätverk) som en förebyggande lösning mot ransomware-attacker mot operativ teknik (OT). Nu ska vi titta närmare på hur det går till.

  Läs artikeln  

  En framtid med ”Tap & Go” – kontaktlösa betalningar hyllas som revolutionerande för tillgången till offentlig elbilsladdning

  Terminaler med kontaktlös betalning hyllas som revolutionerande för offentligt tillgänglig laddning av elbilar. De ger tillgång till en snabb och smidig betalningsmetod till det växande antalet privata och kommersiella elbilsanvändare, och de anses vara en viktig del av omställningen från traditionella till eldrivna fordon, som ska ske under 2030. Denna omställning är helt oumbärlig för att Storbritannien ska kunna nå sina mål om noll nettoutsläpp senast 2050.

  Läs artikeln  

  Hur ransomware-attacker hotar nätbolag (och hur man hindrar störningar) – Del 1

  Ransomware-attacker är den största cyberrisken för nätbolag och kritisk infrastruktur globalt. Kärnan i varje cybersäkerhetsstrategi är att upptäcka skadlig aktivitet under förberedelsefasen av en attack för att förhindra störningar och spridning.


  Läs artikeln  

  Nätövervakning – insyn och kontroll för det aktiva elnätet

  Medan världen går mot en allt mer hållbar och decentraliserad energiförsörjning i framtiden, står nätoperatörerna inför ökande utmaningar för att anpassa nätet, hantering av tillgångar och energi, nätbalansering och säkerhet. Vilka är dessa utmaningar och hur kan de åtgärdas?

  Läs artikeln