blog-background-1920px

GreenWay tehostaa latauspisteiden hallintaa Etrel Ocean -ohjelmistolla ja kolmansien osapuolten integroinneilla

26. lokakuuta 2022 klo 9.31.04

GreenWay on itäisen Euroopan johtavia latausoperaattoreita (charge point operator, CPO) ja sähköiseen liikkuvuuteen liittyvien palveluiden tarjoajia. Yhtiö rakentaa ja hallinnoi sähköautojen latausinfrastruktuuria ja tarjoaa kattavia latausratkaisuja ja -palveluja.

GreenWay on itäisen Euroopan johtavia latausoperaattoreita ja sähköiseen liikkuvuuteen liittyvien palveluiden tarjoajia. Yhtiö on johtava kokonaisvaltaisten sähköisten liikkuvuuspalvelujen tuottaja Puolassa ja Slovakiassa ja sähköisen liikkuvuuden edelläkävijä Keski- ja Itä-Euroopassa. Yhtiön latauspisteillä on lähes 15 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. GreenWay tarjoaa asiakkailleen laajan sähköautojen latausratkaisujen ja -palvelujen valikoiman, joka rakentuu Etrelin latauspisteiden hallintaan tarkoitetulle Ocean-ohjelmistolle ja GreenWayn integroiduille kolmansien osapuolien järjestelmille.

Miten rakentaa sähköautojen latausekosysteemi

Etrel on tukenut GreenWayta latausasemien ja -pisteiden hallintaohjelmistollaan jo yli puolet GreenWayn sähköistysmatkasta. GreenWay etsi alustaa, jossa olisi erinomaiset integrointimahdollisuudet ja tapahtuma-pohjainen automaatio. Yhtiö tarvitsi ratkaisuja, jotka kattaisivat

  1. laitteiden valvonnan ja ohjauksen
  2. integroinnin kattavien automatisoitujen tapahtumapohjaisten & pull-mallisten API-ratkaisujen kanssa
  3. latausverkkojen välisen yhteentoimivuuden (roaming)
  4. avoimen latausaseman tiedonsiirtoprotokollan.

Latauspisteiden hallinta Etrelin Ocean-ohjelmistolla

Latauspisteiden hallintaan tarkoitetun Etrel Ocean -ohjelmiston ja tähän integroitujen kolmansien osapuolien järjestelmien avulla GreenWay pystyi yhdistämään käytössä olleen CRM-järjestelmän, asiakasportaalit, laskutus- ja maksupalvelun toiminnanhallintajärjestelmänsä kautta latauspisteverkon ja roamingin hallintaan Etrel OCEAN -ohjelmistoa käyttäen.

GreenWay hyödynsi Etrel OCEANin tehokkaan CPO-järjestelmän API-tietokantaa upottaakseen olemassa olleet sähköisen liikkuvuuden palvelunsa kaikkiin alustoihinsa, jolloin käyttäjäkokemus on kauttaaltaan yhtenäinen.


 

Latauskokemus uudelle tasolle

GreenWay käyttää myös Etrel OCEANin white label -verkko- ja -mobiilisovellusta. Käyttäjäkokemuksen pääpiirteet määrittelee kuitenkin GreenWayn palveluliiketoimintajärjestelmä. Yhtiö halusi yhdistää Customer zone -käyttäjäportaalinsa sähköautoilijoille tarjotun sovelluksen kanssa tavoitteenaan optimaalinen käyttökokemus.

Etrel OCEANin laajan API-valikoiman avulla GreenWay räätälöi white label -kuljettajasovelluksemme toiminnallisuudet ja ilmeen ja mukautti tiettyjen vaiheiden käyttökokemuksen upottamalla kolmansien osapuolten työkalujen verkkonäkymiä sovellukseen.

 

GreenWay vastaa asiakashallintajärjestelmästä (CRM), kun taas lataustiedot (charging data record, CDR) tulevat Etrel OCEAN -taustajärjestelmästä. Kun lataustapahtuma on päättynyt, Etrel OCEAN lähettää automaattisesti datan GreenWayn kolmannen osapuolen järjestelmään laskutusta ja maksua varten. Lataamisen jälkeen autoilija voi tarkastella latauksen tietoja GreenWayn Customer zone -portaalissa, joka on upotettu Etrel OCEAN -verkko- ja -mobiilisovellukseen. Myös GreenWayn help desk -tuki on upotettu sovellukseen samassa formaatissa kuin Customer zone -portaali.

GreenWay on myös kehittänyt B2B-asiakkailleen kuluttajille suunnatusta Customer zone -portaalista erillisen Fleet-portaalin, joka on suunnattu työpaikka- ja yrityslataamiseen. Vaikka Etrel OCEAN sisältää monien kumppaneidemme käyttämän fleet-portaalin, GreenWay halusi kehittää portaalin itse, jotta se istuisi saumatta yrityksen ekosysteemiin. Hyödyntämällä Etrel OCEANin CPO-toiminnallisuudet täysimääräisesti GreenWay pystyy räätälöimään taustajärjestelmäänsä käyttävien työntekijöiden ja kumppaneiden käyttäjäroolit ja käyttöoikeudet.

Tutustu tarkemmin Etrelin sähköautojen latausratkaisuihin

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit