blog-background-1920px

Syd Energi Net väljer Gridstream-lösning

2018-jan-23 14:18:32

På Landis+Gyr är vi glada att kunna meddela att i december valde vår långvariga danska partner Syd Energi Net A/S oss som leverantör av ett komplett servicepaket som inkluderar elmätare, kommunikationsteknik, mjukvara och integration samt utrullning av mätarna.ThinkstockPhotos-487827549_klein.jpg

Syd Energi Net säljer, distribuerar energi och erbjuder fiberanslutningar till totalt 316 000 hushåll samt andra kunder i Danmark. Elnätsföretaget har redan infört smarta elmätare för cirka 255 000 privata kunder i Danmark med hjälp Landis+Gyrs Gridstream-teknik.

Smart och heltäckande AMI-lösning

Det nya avtalet omfattar en AMI-lösning (Advanced Metering Infrastructure), inklusive smarta elmätare med stöd för G3 PLC- och LTE-kommunikation, ett centralsystem (HES, Head End System) samt installation av cirka 44 000 mätare. Ett av de viktigaste kriterierna för valet var IDIS-baserad kommunikations-interoperabilitet. Utrullningen väntas bli slutförd under fjärde kvartalet 2018.

”Vi är mycket nöjda över att Syd Energi Net valt oss till detta viktiga projekt. Vår erfarenhet och förmåga att leverera en komplett lösning garanterar ett säkert system som kan anpassas efter framtida behov. Det utökade samarbetet är ett kvitto på kundens starka förtroende för Landis+Gyr som partner.”

Bo Anker Hansen, Landis+Gyrs försäljningschef i Danmark

Se vår video:

 

 

Ta kontakt

SORTERAT EFTER ÄMNE

Alla inlägg

SENASTE ARTIKLAR

POPULÄRA ARTIKLAR