blog-background-1920px

Landis+Gyr – ansvarig för driften av 660 000 smarta elmätare åt finska Caruna

2018-okt-04 08:53:29

Caruna 2I fjol tecknade Landis+Gyr ett serviceavtal med Finlands största nätbolag, Caruna Oy. Den omfattande Managed Service-lösningen har nu nått implementeringsfasen och Landis+Gyr har tagit fullt det operativa ansvaret för Carunas AMI-infrastruktur i det största Managed Service-projektet i Norden.

17 miljoner mätvärden varje dag

Landis+Gyr tillhandahåller en komplett Metering as a Service-lösning för Caruna. Landis+Gyr samlar timvis in förbrukningsvärden och data om elkvaliteten från elmätare i 660 000 bostäder och matar in dem i Carunas faktureringssystem. Mer än 17 miljoner validerade mätvärden kommer att levereras via Landis+Gyrs serviceplattform till Caruna och dess kunder varje dag. 

Serviceavtalet inkluderar även hantering av mätarinfrastrukturen, datakommunikation och aktivering av fältarbeten. Den integrerade plattformen möjliggör ett stort antal olika funktioner, bland annat direktavfrågningar, från- och tillslag av elmätare samt statusförfrågningar till elmätare direkt från Carunas interna system.

Smidig och planenlig övergång

Caruna var speciellt belåtna med en smidig övergång från Carunas existerande smarta mätsystem till Landis+Gyrs Gridstream AIM serviceplattform, berättar Carunas projektansvarig och Head of Metering Service Tommi Pyhähuhta i den här videointervjun (texter på engelska eller finska):

 

”Vi sökte en erfaren leverantör som kunde erbjuda en transparent och kostnadseffektiv lösning. Landis+Gyr lyckades ta över driften smidigt och planenligt utan några avbrott i verksamheten eller vår service till kunderna.”

Katriina Kalavainen, Head of Customer Relations, Caruna

”Landis+Gyr har varit en ledande leverantör av smarta mätsystem i Finland sedan 2002 och vi är stolta över samarbetet med Caruna, som varit en föregångare inom utrullningen av smarta elmätare. Vi har serviceavtal för över 15 miljoner mätpunkter världen över och är mycket glada över att utöka verksamheten genom att ta över driften av Carunas AMI-lösning.”

Ralph Griewing, Senior Vice President, Business Unit Energy Solutions, EMEA, Landis+Gyr

Ta kontakt

SORTERAT EFTER ÄMNE

Alla inlägg

SENASTE ARTIKLAR

POPULÄRA ARTIKLAR