blog-background-1920px

Landis+Gyrin G3 PLC -tekniikalle IDIS-sertifiointi ensimmäisenä Euroopassa

28. heinäkuuta 2016 klo 12.54.59

Landis+Gyrin G3 PLC -tiedonsiirtotekniikkaa hyödyntäville E450-mittareille on myönnetty IDIS-sertifiointi. Myös Landis+Gyrin CENELEC A -taajuutta sekä 150–500 Khz:n taajuutta käyttäville mittareille on jo aiemmin myönnetty G3 PLC Alliancen sertifioinnit.

Landis+Gyr sai ensimmäisenä yrityksenä Euroopassa G3 PLC Alliancen sertifioinnin CENELEC A -taajuutta ja 150–500 Khz:n taajuutta käyttäville etäluettaville mittareille. Nyt myös älykäs E450-mittari on läpäissyt IDIS-järjestön kattavat arvioinnit ja yhteentoimivuuden varmistavat testit. Landis+Gyr on jälleen ensimmäinen toimittaja, joka pystyy vastaamaan IDIS Package 2:n tiukkoihin vaatimuksiin yhteentoimivuudesta.

Landis+Gyrin G3 PLC OFDM -teknologia

IDIS-järjestö (Interoperable Device Interface Specifications) määrittelee DLMS/Cosem-protokollan ja vastaavan testiympäristön yhdenmukaisuuden testaamiseen. Sen ansiosta valmistajat voivat kehittää yhteentoimivia älykkään mittauksen ja älykkään verkon laitteita, jotka ovat kansainvälisten avointen standardien mukaisia. IDIS:n ansiosta verkkoyhtiöt hyötyvät keskenään vaihdettavissa olevista tuotteista ja voivat olla varmoja siitä, että älykkääseen mittaukseen tehdyt investoinnit kannattavat myös teknologian kehittyessä.

IDIS-laitteiden standardinmukaisuus ja yhteentoimivuus testataan IDIS-järjestön asettamien menettelytapojen mukaisesti. Sertifiointi takaa, että tekninen ratkaisu vastaa IDIS Package 2:n teknisiä vaatimuksia ja että Ipv4/v6-protokollaan pohjautuvia tekniikoita, kuten G3 PLC, hyödyntävät mittarit ovat yhteensopivia. G3 PLC Alliancen sertifiointi on edellytys IDIS-sertifioinnille. Se vahvistaa tiedonsiirron yhteentoimivuuden, kun taas IDIS-sertifiointi varmistaa sovellusten yhteentoimivuuden. IDIS-toiminnallisuuden lisäksi E450-mittareilla on sertifioinnit yhteyden katkaisuun/uudelleen luontiin, kuormanohjaukseen, asiakastietorajapintaan, tietoturvaan ja multienergiamittaukseen.

Landis+Gyr hyödyntää G3 PLC -tekniikkaa Gridstream®-ratkaisussaan. Uusi teknologia mahdollistaa nopeamman ja luotettavamman tiedonsiirron älykkään verkon infrastruktuurissa sekä joustavan liitettävyyden uusiin älysovelluksiin.

Katso lisää G3 PLC -tekniikastamme videosta:

 

 

Related articles:

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit