blog-background-1920px

Itävallassa hyödynnetään G3 PLC -kommunikaatiota

3. helmikuuta 2016 klo 9.07.58

Burgenland_blog.jpgItävallan energiansiirtomarkkinoiden muutos kohti älykästä mittausjärjestelmää kiihtyy. Energiayhtiöt eri puolilla maata tekevät rivakasti töitä täyttääkseen Itävallan talous-, perhe- ja nuorisoasioiden ministeriön vuonna 2012 asettaman tavoitteen, jonka mukaan 95 prosenttia maan kotitalousmittareista täytyy olla etäluettavia vuoteen 2019 mennessä.

Netz Burgenland Strom on jakeluverkko-operaattori, jonka verkossa on noin 200 000 sähkömittaria. Yhtiö ilmoitti maaliskuussa 2015 hankkivansa Landis+Gyriltä älykkään Gridstream®-etäluentaratkaisun, ja 3 000 ensimmäisen G3 PLC -teknologiaa hyödyntävän etäluettavan mittarin asennustyö on parhaillaan käynnissä. Huhtikuussa 2016 käynnistyy seuraava vaihe, jossa asennetaan kuukausittain vuoden loppuun saakka 1000–6000 mittaria, yhteensä 17 000 laitetta.

”Meille on ilman muuta ollut hyötyä Landis+Gyrin kokemuksesta aiemmista etäluentaprojekteista”, toteaa Netz Burgenlandin projektipäällikkö Frühwirth. ”Heidän kokemuksensa asennusprojektien logistiikasta, clean up -palvelusta ja projektinhallinnasta on ollut meille erittäin arvokasta. Luonnollisesti arvostamme myös Landis+Gyrin vahvaa paikallista läsnäoloa, joka sekin edistää projektin sujumista.”

Netz Burgenland Strom valitsi Landis+Gyrin kumppanikseen euroopanlaajuisen tarjouskilpailun tuloksena. Keskeisin valintaperuste oli kyky täyttää Itävallan viranomaisten tiukat toiminnalliset ja turvallisuusvaatimukset. Muita tärkeitä tekijöitä olivat ratkaisun elinkaarikustannukset sekä asiakkaan vaatimuksia vastaava toimituskyky. Landis+Gyrin ratkaisu osoittautui kilpailukykyisimmäksi, paljolti juuri G3-tiedonsiirtoteknologian teknisten etujen ansiosta.

G3 PLC -tekniikka lisää sähköverkkotiedonsiirron nopeutta ja kustannustehokkuutta. G3-tekniikan avulla voidaan siirtää sähköverkon kauttasuuria tietomääriä joko pienten taajuuksien CENELEC A -kaistalla (enintään 95 KHz) tai suurten taajuuksien (150–500 kHz) kaistalla. Vakaa ja luotettava tekniikka sietää hyvin häiriöitä ja mukautuu automaattisesti verkon olosuhteiden muutoksiin.

Luotettava tiedonsiirto on etäluennan kannalta elintärkeää, ja lisäksi se säästää runsaasti aikaa ja työtä järjestelmän käyttöönottovaiheessa. G3-ratkaisun OFDM-teknologia (Orthogonal Frequency Division Multiplexing) sekä FEC (forward error correction) ovat varmistamassa, että valtaosassa uusia mittareita tiedonsiirto toimii suunnitellulla tavalla heti asennuksen jälkeen, mikä minimoi asennuksen jälkeisten clean up -töiden määrän.

Netz Burgenland Strom otti valinnassaan huomioon myös Landis+Gyrin G3 PLC -tietoliikenneratkaisun mahdollistamat tulevaisuuden näkymät älykkään verkon ja teollisen internetin (IoT) alueilla. ”Vakuutuimme Landis+Gyrin G3 PLC -teknologian mahdollisuuksista. Vaikka teknologian täysi potentiaali saadaan käyttöön vasta tulevina vuosina, voimme ehdottomasti sanoa, että odotuksemme ovat täyttyneet”, Frühwirth toteaa.

G3PLC-main-image.jpg

Aiheeseen liittyvät muut artikkelit:

Etäluennan tiedonsiirtoon lisää nopeutta: Landis+Gyrin 150 - 500 kHz:n taajuuden G3PLC -tekniikalle sertifiointi

G3 PLC supports IoT in smart metering

Performing smart metering with G3 technology

The findings of the G3 PLC field tests

G3 PLC technology success in Switzerland

How to set up a G3 PLC Network

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit