blog-background-1920px

Etäluennan tiedonsiirtoon lisää nopeutta: Landis+Gyrin 150–500 kHz:n taajuuden G3 PLC -tekniikalle sertifiointi

3. helmikuuta 2016 klo 11.39.23

101102830.jpgLandis+Gyr laajentaa älykkään verkon Gridstream®-ratkaisuaan G3 PLC -tiedonsiirtotekniikalla. Uusi tekniikka lisää tiedonsiirron nopeutta ja luotettavuutta sekä mahdollistaa uusien älykkäiden sovellusten liittämisen ratkaisuun joustavasti. Landis+Gyr on Euroopan ensimmäinen yritys, joka on saanut 150–500 kHz:n taajuutta käyttäville etäluettaville mittareille G3 PLC Alliancen sertifioinnin.

Sertifiointi todentaa G3 PLC -tekniikan standardinmukaisuuden ja yhteentoimivuuden etäluennassa. Landis+Gyrin etäluettavat E450-mittarit saivat jo kesäkuussa 2015 sertifioinnin CENELEC A taajuutta (3–95 kHz) varten. Euroopan-projekteissa ovat nyt meneillään ensimmäiset asennukset. G3 PLC -sertifioiduilla tuotteilla on todennettu PLC-suorituskyky. Lisäksi ne ovat G3 PLC -määritysten mukaisia ja yhteentoimivia muiden G3 PLC -sertifioitujen laitteiden kanssa.

Lue lisää aiheesta G3-PLC Alliance Certification


G3 PLC -tiedonsiirto 150–500 kHz:n taajuudella on nopeampaa kuin millään toisella PLC-pohjaisella tiedonsiirtotekniikalla. Perinteiseen PLAN PLC tiedonsiirtoon verrattuna G3-tekniikan kaistanleveys on 150–500 kHz:n taajuudella jopa kymmenkertainen. Etäluentatoiminnot ovat siis huomattavasti aiempaa tehokkaampia.

Landis+Gyrin E450-mittarit ja datakeskittimet on suunniteltu niin, että vaihtaminen CENELEC A taajuuden ja 150–500 kHz:n taajuuden välillä onnistuu myös kentällä. Muuttuviin olosuhteisiin voidaan näin sopeutua joustavasti. Tiedonsiirron kaistanleveyttä voi siis lisätä myöhemmin, mutta verkkoyhtiö voi tarvittaessa myös palata käyttämään CENELEC A taajuutta. Lisäksi 150–500 kHz:n taajuutta voi käyttää rinnan paitsi PLAN PLC tekniikan kanssa, myös minkä tahansa asennetun CENELEC A PLC tekniikan kanssa. Tämä mahdollistaa sujuvan siirtymisen G3-tekniikkaan. Landis+Gyrin mittalaitteiden ohjelmistokapasiteetti varmistaa, että myös G3-tekniikan mahdolliset myöhemmät kehitysversiot voidaan ottaa käyttöön.

IDIS-järjestö (Interoperable Device Interface Specifications) vahvisti IDIS Package 2 määrityksessään G3 PLC -tekniikan uudeksi PLC-tiedonsiirtostandardiksi PLAN PLC tekniikan rinnalle. G3 varmistaa etäluennassa parhaan mahdollisen yhteentoimivuuden ja antaa verkkoyhtiöille vapaammat mahdollisuudet valita älykkäiden mittareiden toimittajat.

Aiheseen liittyvät muut artikkelit:

Itävallassa hyödynnetään G3 PLC -kommunikaatiota
G3 PLC supports IoT in smart metering
Performing smart metering with G3 technology
The findings of the G3 PLC field tests
G3 PLC technology success in Switzerland
How to set up a G3 PLC Network

 

LandisGyr-G3-PLC-OFDM-technology_EN_OG.png

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit