blog-background-1920px

Dagsaktuella ämnen om fjärravläsning på Landis+Gyrs Seminarium

2017-feb-15 06:05:22

Customer seminar Sweden 2017_workshop.jpgLandis+Gyrs Seminarium arrangerades i Stockholm den 8 – 9 februari med nästan 50 deltagare från olika elnätsbolag och företag. Seminariet gav en omfattande översikt över situationen omkring fjärravläsning idag och i framtiden. Under seminariet föredrogs också situationen gällande om lagstiftning och Tjänstehubben. Evenemanget gav också ett utmärkt tillfälle för nätverkande mellan alla olika deltagare. 

Sakkunskap från olika delområden

Seminariet började med expertinlägg från Swecos Jakob Helbrink och Svenska Kraftnäts Erik Forsén som berättade om Tjänstehubben. Jakob Helbrink framförde i sitt inlägg synpunkter om förändrade förutsättningar för elnätbolagen.

Swecos Jakob Helbrink in Landis+Gyr's Seminar in Sweden"Evenemanget gav mig ett mycket bra intryck. Jag uppskattade verkligen de öppna diskussionerna mellan de olika marknadsaktörerna. Jag fick intrycket av att både energi- och mätarleverantörerna verkar vara mer redo för nästa generations mätare, jämfört med utrullningen av första generationens mätare. Särskilt när det gäller krav och specifikationer, teknisk kunskap och delvis hur man kan använda data", säger Swecos seniorkonsult Jakob Helbrink. "Jag hoppas att marknaden nu kommer att få tag på de" smarta nätapplikationerna ". Förvandlingen kommer inte bara att ske genom att ha den teknik som finns - den blir "smart" den dagen vi börjar tänka på hur man kan använda data på ett "smart" sätt. Mitt råd till energibolagen är att de ska se till att data är tillgänglig för experter och analytiker inom den egna organisationen för att de ska kunna utnyttja den information mätvärden kan erbjuda verksamheten. Att mäta är att veta - men du når ingen kunskap förrän du bearbetat alla siffror", fortsätter Helbrink.

Landis+Gyrs fjärravläsningsteknologi och IT-säkerhet intresserade

Landis+Gyr's presentation in Customer Seminar in SwedenUnder seminariet diskuterades också konkret fjärravläsningsteknologi, och intresset för Landis+Gyrs nya E360 smarta mätare var stort. Också IT-säkerheten väckte diskussioner under seminariet. Ämnet är viktigt också i Sverige - till exempel Värmek kräver ytterligare uppgifter om realisering av IT-säkerheten från sin leverantör om fjärravläsningsteknologin.

På den andra dagen av seminariet fokuserades särskilt på Landis+Gyrs fjärravläsningssystem Gridstream AIM. Genomgång av nya funktioner och roadmap, support- och servicefrågor samt övergång från existerande mätsystem till nästa generations mätsystem erbjöds till de kunder som använder systemet dagligen.

“Det är alltid roligt att diskutera och träffa kunder i det verkliga livet. Seminariets första dag gick fint och vi hade även åhörare som inte har AIM i bruk men ville höra mera om vår fjärravläsningsteknologi”, berättar Landis+Gyrs Customer Service Manager Satu Hakulinen.

Landis+Gyr tackar alla de medverkande. Om ni vill ha mer information om Landis+Gyrs produkter eller nyheter kontakta oss!

Intresserad? Kontakta oss

 

Related articles: 

 

Ta kontakt

SORTERAT EFTER ÄMNE

Alla inlägg

SENASTE ARTIKLAR

POPULÄRA ARTIKLAR