blog-background-1920px

Etäluentaratkaisun onnistunut käyttöönotto Itävallassa

1. syyskuuta 2020 klo 13.38.02

iStock-1074636604Itävallan Burgenland tunnetaan kauniista viinitiloistaan, kylpylähotelleistaan ja linnoistaan. Alueella toimiva verkkoyhtiöasiakkaamme Netz Burgenland on yksi sähköverkkojen digitalisoinnin edelläkävijöitä. Itävallan viranomaismääräysten mukaan 95 % kotitalouksista on siirrettävä etäluentaan vuoteen 2022 mennessä. Netz Burgenland on maan ensimmäisten verkkoyhtiöiden joukossa sitoutunut etäluentaratkaisun täysimittaiseen käyttöönottoon. Projekti käynnistyi laiteasennuksilla vuonna 2015.

Netz Burgenlandilla on verkossaan yli 200 000 mittapistettä ja Landis+Gyrin tiimin tuella yhtiö on saanut projektin jo yli 80-prosenttisesti valmiiksi. Kyseessä on yksi saksankielisen markkina-alueen pisimmälle edenneistä käyttöönottoprojekteista.

Kokonaisratkaisu tulevaisuuden tarpeisiin

Jo ennen projektin käynnistymistä tavoitteet olivat selvät. Etäluettavien mittareiden käyttöönoton tarkoituksena oli:

... täyttää viranomaisvaatimukset

... parantaa sisäistä tehokkuutta

... valmistautua älykkäiden verkkojen kehitykseen.

Landis+Gyrin ratkaisu Nezt Burgenlandille sisälsi E450- ja E570-mittarit G3 PLC -tiedonsiirrolla, keskittimet sekä Head-End -järjestelmän (HES) datan keruuseen ja hallintaan.

Yhteistyötä alusta loppuun

Etäluentaratkaisun käyttöönotto vaikuttaa kaikkiin liiketoiminnan osa-alueisiin: sisäisistä prosesseista ja työnkuluista teknisten järjestelmien ja sovellusten lukuisiin rajapintoihin. Onnistuneelle toteutukselle olennaista on kyky ennakoida ja hallita tehokkaasti monisyistä projektia.

"Landis+Gyrillä on laaja kokemus etäluentaprojekteista ja tästä oli etua meille. Heidän logistiikkaan, jälkitöihin ja projektinhallintaan liittyvä osaamisensa on ollut meille todella arvokasta. Arvostamme erityisesti Landis+Gyrin vahvaa paikallista läsnäoloa, mikä on auttanut viemään projektin sujuvasti läpi.”

Wolfgang Frühwirth
Projektipäällikkö, Netz Burgenland

Yhteistyömme kattoi koko projektin pilottivaiheen käyttöönotosta varsinaiseen laajamittaiseen toteutukseen. Teknisten ratkaisujen lisäksi tärkeässä roolissa oli myös Landis+Gyrin ja Netz Burgenlandin välinen avoin yhteistyö. Osapuolilla oli selvät yhteiset odotukset projektille, ja työskentely oli käytännönläheistä ja ratkaisukeskeistä. Pilottivaiheessa verkkoyhtiö sai käsityksen vaatimuksista, joita etäluentajärjestelmän integrointi ulkopuolisiin järjestelmiin aiheuttaa, jolloin niihin pystyttiin valmistautumaan. Pilottivaihe paljasti lisäksi käyttöönoton vaikutukset yhtiön prosesseihin ja tarjosi tilaisuuden korjata puutteet ennen laajempaa käyttöönottoa.

Tällä hetkellä noin 175 000 kotitaloutta Burgenlandin osavaltiossa pääsee jo nauttimaan älykkään etäluentateknologian eduista. Projektin päätyttyä Netz Burgenland voi keskittyä ydinliiketoimintaansa ja toimintojensa kehittämiseen. Landis+Gyrin ratkaisu tukee palvelua loppuasiakkaille mahdollistamalla mittareiden etäluennan ja energiankulutuksen seurannan reaaliajassa Netz Burgenlandin verkkoportaalissa.

 

Onko sinulla kysyttävää etäluennasta tai haluatko lisätietoa tästä projektista? Ota yhteyttä:

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit