blog-background-1920px

Managed Services – det smartaste sättet att driva ett smart elnät

2019-feb-08 10:26:31

Hur kan man som nätbolag spara in på infrastrukturinvesteringar och samtidigt få driften av sin mätinfrastruktur samt tillhörande applikationer hanterad av erfarna experter? Landis+Gyr erbjuder en modulär, kostnadseffektiv och flexibel servicelösning som gör det möjligt för nätbolaget att välja rätt moduler för att driva sitt smarta nät så säkert och effektivt som möjligt.

Med Software as a Service (SaaS) slipper nätbolaget bekymra sig om investeringar i IT-plattformen och hantering av mjukvara, inklusive säkerhetsuppdateringar, medan Metering as a Service (MaaS) innebär att nätbolaget helt eller delvis outsourcar mätvärdesinsamlingen, inklusive fältarbeten. Med serviceavtal för över 15 miljoner mätpunkter världen över är Landis+Gyr en erfaren serviceleverantör med Managed Services som kärnkompetens.

Tillgodoser behoven i en förändrad miljö

Efterlevnad av myndighetskrav, ökade datasäkerhets- och integritetskrav samt möjligheterna med IoT och annan ny teknik innebär nya utmaningar för nätbolagen att hantera sin verksamhet på ett optimalt sätt. Ett viktigt beslut är om man själv ska driva sitt smarta mätsystem eller anlita en erfaren partner. Beroende på nätbolagets behov kan Landis+Gyrs tjänster inkludera allt från daglig support till kompletta elnäts- och IoT-tjänster.

750 000 nya mätpunkter i Finland

Avläsningstjänsterna för cirka 750 000 mätpunkter i Finland återgår till Landis+Gyr den 1 april 2019. Tjänsterna som för närvarande hanteras av ett annat bolag inkluderar timvis mätning av elförbrukningen och elkvaliteten från el-, gas- och värmemätare i bostäder och industrianläggningar för ungefär 30 finska energibolag. Landis+Gyrs serviceplattform möjliggör ett stort antal olika funktioner, bland annat spontanavläsningar, spänningssättning och frånkoppling samt statusförfrågningar till elmätare från kundernas interna system.

”Vi på Landis+Gyr vill tillgodose den globalt ökande efterfrågan på Managed Services genom att kontinuerligt stärka vår egen serviceverksamhet.”

Ralph Griewing, SVP, Head of Energy Solutions, Landis+Gyr EMEA

 

Ta kontakt

SORTERAT EFTER ÄMNE

Alla inlägg

SENASTE ARTIKLAR

POPULÄRA ARTIKLAR