blog-background-1920px

Carunan 660 000 sähkön mittauspistettä Landis+Gyrin palvelussa

4. lokakuuta 2018 klo 12.51.47

Landis+Gyr ja Caruna tekivät keväällä 2017 palvelusopimuksen 660 000 sähkön mittauspisteen etäluennasta. Mittausinfrastruktuuri on nyt integroitu Landis+Gyrin palvelualustaan ja sen operointi on siirtynyt Landis+Gyrin hallintaan. Palveluprojekti on tähän asti suurin etäluennan palveluprojekti Pohjoismaissa.

17 miljoonaa päivittäistä mittauslukemaa

Landis+Gyrin etäluentapalvelu Carunalle kattaa etäluennan päivittäisen operoinnin, joka sisältää muun muassa tuntitason kulutus- ja sähkönlaatutietojen keräämisen 660 000 kotitalousmittarilta. Lisäksi Landis+Gyr vastaa tietojen validoinnista ja siirtämisestä Carunan laskutusjärjestelmään. Landis+Gyrin palvelualustan kautta Carunalle ja sen asiakkaille toimitetaan päivittäin yli 17 miljoonaa mittauslukemaa.

Palvelusopimus kattaa myös mittalaiteinfrastruktuurin ja tiedonsiirron hallinnan sekä kenttätöiden aktivoinnin. Landis+Gyrin integroitu palvelualusta mahdollistaa myös esimerkiksi luentapyynnöt, sähköjen päälle- ja poiskytkennät sekä mittareiden tilakyselyt suoraan Carunan omista järjestelmistä.

Sujuva palvelualustan muutos sovitussa aikataulussa

Siirtymäprojekti uuteen palveluun sujui erinomaisesti. Caruna oli erityisen tyytyväinen olemassa olevan AMI-infrastruktuurin sujuvasta ja aikataulussaan toteutetusta siirrosta Landis+Gyrin Gridstream AIM -palvelualustalle. Carunan mittauspalvelun johtaja ja projektin vetäjänä toiminut Tommi Pyhähuhta kertoo videolla lisää siirrosta ja projektista Carunan näkökulmasta.

(English and Finnish subtitles available by clicking CC button in Youtube player)

”Tavoitteenamme oli saada läpinäkyvä ja kustannustehokas ratkaisu etäluentaan kokeneelta yhteistyökumppanilta. Landis+Gyr pystyi ottamaan palvelutuotannon haltuunsa sujuvasti ja suunnitellusti ilman häiriöitä toiminnassamme tai asiakaspalvelussamme."

Katriina Kalavainen, Head of Customer Relations at Caruna Oy

“Palvelusopimuksemme kattavat maailmanlaajuisesti yli 15 miljoonaa mittauspistettä, ja olemme hyvin tyytyväisiä, kun jalansijamme näissä palveluissa vahvistuu edelleen otettuamme vastuun Carunan päivittäisestä energianmittaustiedon hallinnasta.” 

Ralph Griewing, Senior Vice President of the Business Unit Energy Solutions,
Landis+Gyr EMEA

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit