blog-background-1920px

Kansainvälinen uratarina Jyväskylästä – voiko samassa firmassa löytää innostuksen aina uudelleen?

25. elokuuta 2016 klo 9.46.10

10 vuotta Landis+Gyrillä, 5 erilaista työtehtävää ja kansainvälinen työympäristö.
Ulla Yrjölä, Head of PMO EMEA SW, kertoo oman innostavan uratarinansa.


5DM_5010-Edit.jpg”Ennen Landis+Gyriä toimin puhtaasti tuotekehitystehtävissä. Landis+Gyrillä pääsin kurkistamaan kolikon toisellekin puolelle, kun minut valittiin energian mittausdatan käsittelyjärjestelmän, Gridstream AIM:n, tuotepäälliköksi. Tuotepäällikkönä huomasin, että tuotejulkaisun onnistumisen edellytyksenä on laadukas kokonaisuus. Ei riitä, että koodi on huippulaatua. Myös se, mitä koodilla voi tehdä, pitää kuvata siten, että eri kohderyhmät sen ymmärtävät. Vain näin luodaan pohja esimerkiksi tuotejulkaisun markkinoinnin, koulutuksen ja käyttöönoton ja myyntisopimusten onnistumiselle.

Ullan_ura_graafi.png
Alusta alkaen kansainvälisyys on ollut vahvasti läsnä työssäni. Merkittävimmät markkinat tuotepäällikkönä työskennellessäni olivat Pohjoismaissa. Työkielenä oli pitkälti englanti, mutta ei ollut ollenkaan hullumpaa, kun esimerkiksi Ruotsin asiakaspäivillä joku kollegoista veti tuotedemon toisella kotimaisella. Minun kielitaidoilleni oli käyttöä mm. Saksassa alan messuilla sekä myyntiworkshopeissa.

Project team challenge accepted

Tiimityöskentely vaatii välillä mitä erikoisimpia suorituksia. Tässä meneillään parkouria projektin kick-offissa.


Kun Landis+Gyrin tuotekehitykseen perustettiin Release Manager -toimenkuva, minulle oli itsestään selvää hakea sitä. ”Julkaisuvastaavana” vastuullani oli muun muassa varmistaa, että myös edellä mainitut osa-alueet oli huomioitu kaikkien tuotteiden jokaisessa julkaisussa. Release managerina piti olla perillä koko toimituskentästä, mikä asiakas ja missä odotti mitäkin julkaisua. Kävipä pari kertaa niinkin, että pääsimme tekemään kokonaan uuden kieliversion jostakin tuotteestamme. 

Pari vuotta sitten Landis+Gyr investoi mittavasti täysin uuden ohjelmistotuotteen kehittämiseen uudelle markkina-alueelle. Luulen, että innokkuuteni käyttää kaikki osaamani sanat millä tahansa kielellä aina tilaisuuden tullen johti siihen, että minua pyydettiin tämän tuotekehitysprojektin projektipäälliköksi - sanavarastooni kun kuului muutama tämänkin kohdemarkkinan sana.

"Kaikki parhaat tarjolla olevat osaajat eivät osanneetkaan yhtä  hyvin suomea kuin Javaa"

Uutuustuotteen kehitys oli osa suurempaa kokonaisuutta. Projektipäällikkönä pidin päivittäin yhteyttä sisarprojekteihin Sveitsissä sekä asiakkaisiin heidän omalla kielellään. Oma tuotekehitystiimikin kansainvälistyi, sillä kaikki parhaat tarjolla olevat osaajat eivät osanneetkaan yhtä hyvin suomea kuin Javaa, Angularia tai AKKA logiikkaa. Koko tuotekehitysosaston työkieli on englanti, joten porukkaamme voi oikein hyvin liittyä myös Suomen ulkopuolelta tulevat. Me saimme uutta näkökulmaa mm. Romaniasta, Espanjasta, Nepalista ja Hollannista.

International Team
Läksiäisilta tiimiläisten ja työkaverien kanssa ennen siirtymistä uuteen tehtävään.

Pari vuotta sitten Landis+Gyrin tuotekehitysorganisaatio yhdistettiin yhdeksi globaaliksi yksiköksi ja tähän rakenteeseen tuli auki paikka, johon minut valittiin. Toimin esimiehenä EMEA-alueen ohjelmisto- ja laitetuotekehitysprojekteja vetäville projektipäälliköille. Tiimiini kuului vajaat parikymmentä henkilöä viidessä maassa ”Jyskästä – Johannesburgiin”. Organisaatiota rationalisoitiin äskettäin ja vastuualueeni rajattiin ohjelmistokehitykseen, mutta laajennettiin osittain globaalille tasolle!

Yhdessä Aasian, Amerikan ja EMEA-alueen toisen tuotekehitysorganisaation päällikön kanssa kehitämme projektinhallinnan käytäntöjä ja yritämme yhdenmukaistaa niitä, oppien kunkin alueen parhaista käytännöistä.

"Arvostan erityisesti joustavuutta ja arvoihini sopivaa työilmapiiriä"

Tulin Landis+Gyrille tasan kymmenen vuotta sitten. Jotain ”outoa” tässä talossa on, kun kaltaiseni ”ikiliikkuja” on pysynyt motivoituneena näiden IT-alalla ikuisuudeksi luokiteltavien vuosien ajan. Itse arvostan erityisesti joustavuutta ja arvoihini sopivaa työilmapiiriä. Landis+Gyr Groupin operatiivinen johtaja Richard Mora tiivistikin hyvin: ”Work really hard, but balance it”.”

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit