blog-background-1920px

"Kansainvälisyys on läsnä kokonaisvaltaisesti"

1. syyskuuta 2016 klo 9.27.26

 

ulla_kasvokuva.jpg

Edellisessä artikkelissaan Ulla kertoi monipuolisesta urakehityksestään Landis+Gyrissä kymmenen vuoden ajalta. Tällä hetkellä IT-alan ikiliikkuja toimii Head of PMO EMEA SW-tehtävässä, siis EMEA alueen ohjelmistoprojektitoimiston vetäjänä. Ulla toimii esimiehenä EMEA-alueen ohjelmistoprojekteja vetäville projektipäälliköille ja yhdessä Amerikan ja Aasian alueiden kollegojensa kanssa Ulla kehittää koko Landis+Gyrin projektinhallinnan käytänteitä.

Mutta minkälaista on Head of PMO:n työarki ison markkina-alueen puikoissa ja mikä työssä motivoi vauhdikasta tiimin vetäjää?

”Olen aina voinut vaikuttaa työtehtäviini niin, että niissä on ollut roima ripaus juuri sitä, mikä minua kiehtoo. Silloin on helppoa innostua ja antaa kaikkensa – erityisesti, kun ympärillä olevat henkilöt ovat mukana yhtä suurella draivilla.

PMO Head tehtävässä kansainvälisyys on läsnä kokonaisvaltaisesti. Tiimipalaverit kollegoiden kanssa alkavat aamulla klo 6, iltapäivällä tai illalla klo 22 – riippuen siitä mitä aluetta edustat. Englannissa työpäivät jatkuvat klo 17 asti, siis klo 19 minun aikaa. Aamuvirkkuna jouduin miettimään koko päivärytmini uusiksi: Nykyisin käyn lenkillä ja ruokakaupassa ennen töihin menoa ja aloitan työpäiväni useimmiten vasta 9:30. Töitä teen niin kauan kuin on tarve, ja päivän päätteeksi voinkin sitten palkita itseni saunalla ja sängyllä.

"Erilaisten ihmisten kanssa työskentelyssä
on haasteensa, mutta samalla juuri
se tekee työstä kiehtovaa
"

Odotukset esimiestyölle ja johtamiskäytännöt vaihtelevat maittain suuresti. Ajatusten kuulluksi tuleminen niin ylös kuin alaspäin vaatii, että omia vaikuttamisstrategioitaan työstää kunnolla. Se, mikä suomalaisista voi vaikuttaa ”diskuteeraamiselle” tai ”politikoinnille” on joissakin maissa yhtä normaalia kuin se, että me voimme tarpeen niin vaatiessa marssia suoraan vaikkapa toimitusjohtajan pakeille.

Erilaisten ihmisten kanssa työskentelyssä on haasteensa, mutta samalla juuri se tekee työstä kiehtovaa.  Omalla pitkäjänteisyydellä ja yhteiseen maaliin tähtäämisellä selviää kuitenkin suurienkin kulttuurierojen keskellä. Suomalainen perusluonne, hyppysellisellä pohjalaista yritteliäisyyttä ja karjalaista välittömyyttä, antaa hyvät eväät pärjätä! Työhyvinvointi on meillä jatkuvasti läsnä erilaisten tapahtumien ja ohjelmien kautta, mikä tässä aikaero-infoähky-multitasking -maailmassa on iso apu siihen, että muistaa ja osaa pitää tasapainon. Ja mikä parasta, yrityksen tukemassa henkilöstön Virtapiiri-kerhossa jokainen voi toteuttaa itseään.

"Työhyvinvointi on meillä jatkuvasti läsnä. 
Siitä on iso apu siihen, että muistaa pitää tasapainon"

Itse olen muun muassa käynnistänyt töiden jälkeiset kahvakuulatreenit, viikoittaiset kahvitauot suomen ja saksan kielillä, koordinoinut lettikurssin, pistänyt aikoinaan pystyyn firman kuoron sekä organisoinut Landis+Gyrin joukkueen lukuisiin erilaisiin urheilutapahtumiin kuten Finlandia maratonille, Jyväskieppiin, Jyväsjärvi-soutuun, puulaakihiihtoviestiin, maastopyöräilyn Tähtisade-ajoihin jne.

Kaikkiin näihin on aina innostunut joukko työkavereita, eli energiaa riittää siis muillakin kuin minulla!”

Related Articles:

Kansainvälinen uratarina Jyväskylästä – voiko samassa firmassa löytää innostuksen aina uudelleen?

"Kiperät haasteet motivoivat"

"When keeping our goals high we have to accept the challenges"

"Uudet teknologiat kasvattavat tietotaitoa"

"On palkitsevaa, kun koodi taipuu"

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit