blog-background-1920px

ULTRAHEAT T450: älykäs mittausteknologia ja luotettavuus yhdessä

28. huhtikuuta 2020 klo 15.07.57

T450 CNL Banner 2Landis+Gyrin uusi ULTRAHEAT®T450 ultraääni kaukolämpö ja kaukokylmämittari mahdollistaa energiatehokkuuden parantamisen ja energian käytön optimoinnin myös kaikkein vaativimmissa ympäristöissä.

Ilmastonmuutos on yksi tämän päivän suurimmista haasteista. Näihin haasteisiin on pyritty vastaamaan pääasiallisesti uusiutuvan sähköntuotannon osuutta kasvattamalla, vaikka samaan aikaan puolet EU-alueen energiasta kuluu rakennusten lämmittämiseen ja jäähdyttämiseen, jossa syntyy paljon energiahukkaa! Hallitsemalla ja ohjaamalla tehokkaammin rakennusten energiankäyttöä, on mahdollista vähentää hiilipäästöjä, joka näkyy myös kustannussäästöinä.
Kotien ja rakennusten energiatehokkuuden parantaminen edellyttää sitä, että lämmitys- ja jäähdytysenergian kulutusta voidaan mitata tarkasti. ULTRAHEAT T450 on ultraäänimittausta hyödyntävä mittari, jolla voidaan mitata tarkasti lämpöenergian kulutusta asunnoissa, kaukolämpö- ja kaukokylmäjärjestelmissä sekä käyttäjäkohtaisessa mittauksessa.
ULTRAHEAT T450 tarjoaa taloudellisen ratkaisun erilaisiin mittauskohteisiin, sillä se on pitkäikäinen, helppo asentaa ja huoltotarpeiltaan vaatimaton.
Se eroaa muista mittareista erityisesti asennuksen helppouden ja asennuskonfiguroinnin sekä kestävän rakenteensa myös vaativiin asennuskohteisiin soveltuvana.
Investoimalla ULTRAHEAT T450:een, asuntojen ja kiinteistöjen omistajat, kaukolämpöyhtiöt ja muut käyttäjät voivat luottaa siihen, että ovat valinneet teknologian joka säilyy käyttökelpoisena pitkälle tulevaisuuteen. Tulevaisuuteen varautumista tukee se, että tiedonsiirtoyksiköt, anturit ja muut komponentit ovat jälkiasennettavia. Lisäksi uusittu sähköjärjestelmä antaa mahdollisuuden virransyöttöön langallisen M-Bus-väylän kautta, minkä ansiosta mittariin eri tarvita erillistä virransyöttöä ja akkujen kesto on lähes rajaton.

 

Lujatekoinen

ULTRAHEAT T450 on erittäin lujatekoinen ja monipuolisiin ympäristöihin sopiva mittari. Sen sisärakenteissa käytetty DuraSurface-pinnoite suojaa likaantumiselta ja muilta ulkoisilta rasituksilta, varmistaen laitteen luotettavuuden, pitkäikäisyyden ja huoltovapaan käytön pitkälle tulevaisuuteen. Uudet ruostumattomasta teräksestä valmistetut anturit mahdollistavat tarkan mittauksen ja häiriöttömän käytön rankoissakin olosuhteissa.
ULTRAHEAT T450 mittaa tarkasti myös olosuhteissa, jotka usein helposti aiheuttavat häiriöitä: pöly, lika ja kosteus, painepiikit ja korkeat lämpötilat, tärinä tai mekaaniset iskut. Mekaanisten ja sähkömagneettisten häiriöiden mahdollisuudet on minimoitu. Laskurin sisäpuolinen lisäsuoja suojaa herkkää elektroniikkaa kosketushäiriöiltä ja lialta.

Joustava

ULTRAHEAT T450:n keskeinen ominaisuus on monikäyttöisyys. Mittarissa on vaihdettavat lämpötila-anturit, ja akut sekä valmis paikka tiedonsiirtomoduulin vaihtoa ja päivitystä varten, joten sen päivittäminen on helppoa. Tiedonsiirtomoduuleissa on sähköinen suojaus.
ULTRAHEAT T450 on helposti muokattavissa. Kalibrointilokin ansiosta asennuspaikka, energiayksikkö ja anturityyppi voidaan vaihtaa tai päivittää koska tahansa keskeyttämättä mittarin käyttöä. Mittarin ohjelmiston päivitys on vaivatonta.
ULTRAHEAT T450 sisältää myös vesimittausta varten pulssitulon, jonka avulla sama laite välittää kustannustehokkaasti kuuman ja kylmän veden mittausdatan eri tarpeisiin.
Mittarin muokattavuus tarpeiden muuttuessa ja uusien ominaisuuksien tullessa tarjolle näkyy asiakkaille pienempänä varastoartikkeleiden määränä ja nopeampina vasteaikoina.

Kestävä

ULTRAHEAT T450 kaukolämpömittari tarjoaa kestävän mittausratkaisun pitkälle tulevaisuuteen. Mittarissa on akkujen lataustason ilmaisin, vähäinen virrankulutus yhdistettynä kestävään mittausteknologiaan ja komponentti- ja moduulipäivitykset salliva rakenne. Näiden ansiosta ULTRAHEAT T450 on luotettava ratkaisu vuosiksi eteenpäin: toiminta on häiriötöntä ja huolto- ja korjaustarpeet vähäisiä. Jos kävisi niin, että ULTRAHEAT T450-mittari ei täytä enää muuttuneita standardeja, se saadaan helposti ajan tasalle päivittämällä laiteohjelmisto paikan päällä.
Tärkeä ominaisuus mittarissa on myös mahdollisuus virransyöttöön langallisen M-Bus-väylän kautta, minkä ansiosta ULTRAHEAT T450 on pitkäikäinen ilman paristojen vaihtoa.

Käytännöllinen

ULTRAHEAT T450 on suunniteltu käytön, asennuksen ja käsittelyn helppouden näkökulmasta.
Mittarin kahdeksanmerkkinen LCD-näyttö osoittaa mittauslukemien ohella erilaisilla symboleilla myös akkujen lataustason ja näyttöluupin valikkojen sisällä. Valikoissa liikkuminen tapahtuu kahdesta painikkeesta, joiden käyttö on helppoa myös kansi avattuna.
Mittarin sisällä on hyvin tilaa, joten tietoliikennekaapelit ja sensorit on helppo kytkeä. Runko suojaa elektroniikka- ja tiedonsiirtomoduuleja vaurioilta.
M-Bus-väylässä on kahden sijasta neljä liitintä, joten laitekytkennät voidaan tehdä ketjuttamalla ilman jakorasioita.
Pitkäkestoiset AA-akut on helppo vaihtaa. Datan lukeminen ja parametrien asetus onnistuu kätevästi optisen liitännän kautta.

Älykäs

Mitä hyötyä on erinomaisista ominaisuuksista ilman älyä? ULTRAHEAT T450 tuottaa käyttöönne perinteisen laskutusdatan. Käyttäjä saa halutessaan lisäksi tietoa lämmitysjärjestelmänsä kunnosta, käytöstä ja energiatehokkuudesta.
Tämä tapahtuu siten, että mittari analysoi jatkuvasti kulutusta ja osoittaa lämmitys-/jäähdytysjärjestelmästä mahdollisia parannuskohteita sekä ongelmia, jotka vaativat toimenpiteitä tai ratkaisuja.
Asiakkaat voivat myös käyttää minimi-, maksimi- ja keskiarvoja oman kulutuksensa kohtuullisuuden arviointiin.
ULTRAHEAT T450 seuraa jatkuvasti myös paristojen kulutusprofiilia ja laskee seuraavaan akunvaihtoon jäljellä olevan ajan.

 

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit