blog-background-1920px

Älykkäitä ratkaisuja sähköverkkoon esittelyssä Tampereella

29. tammikuuta 2015 klo 11.48.00

osastokuva_2

Investointien suojaaminen, teknisten häviöiden vähentäminen ja sähkön toimituksen laadun varmistaminen ovat keskeisiä teemoja parhaillaan käynnissä olevilla Verkosto 2015-messuilla. Landis+Gyr ja Toshiba esittelevät tapahtumassa älykkään verkon ratkaisuja sekä uusimpia siirto- ja jakeluverkon tuotteita.


Erityistä kiinnostusta kävijöiden joukossa on herättänyt keski- ja pienjänniteverkon valvonta- ja ohjausratkaisu, joka tuli osaksi Landis+Gyrin tuotetarjontaa PowerSense-yritysoston myötä. Sen avulla saadaan ajantasaista ja täsmällistä tietoa myös siitä osasta jakeluverkkoa, joka on useimmiten verkonohjaus-, verkonhallinta- ja etäluentajärjestelmien ulottumattomissa. Ratkaisu on suunniteltu ensisijassa olemassa olevan verkkoinfrastruktuurin digitalisointiin ja sitä voidaan hyödyntää käytönvalvonnassa, ennakoivassa huoltotoiminnassa, verkoston- ja käytönsuunnittelussa sekä energiataseen hallinnassa.

Älykkään verkon ratkaisut ovat keskeinen osa Landis+Gyrin ja Toshiban yhteistyötä, joka alkoi vuonna 2011, kun Landis+Gyr siirtyi Toshiban omistukseen. Nyt yritykset esittelevät  Smart Grid-ratkaisun, jossa Toshiban energianhallintajärjestelmä ja edistynyt akkuteknologia (energian varastointi) yhdistyvät Landis+Gyrin osaamiseen energianmittauksessa. Se mahdollistaa aktiivisen verkonhallinnan toimintaympäristössä, jossa sähkön tuotanto hajaantuu, sähköliikenne yleistyy ja energian kulutusta ohjataan kysyntäjouston avulla.

Siirto- ja jakeluverkon tuotteista messuilla on esillä on Toshiban puistomuuntamo kojeistoineen, jakelumuuntaja sekä verkon suojausteknologiaa. Merkittävä päänavaus näiden tuotteiden toimittamisessa Suomen ja Baltian markkinoille nähtiin joulukuussa 2014, kun Landis+Gyr ja Elenia julkistivat sopimuksen 1500 jakelumuuntajan toimituksesta.

Webinar: Delivering distribution intelligence with MV/LV network supervision and control

 

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit