blog-background-1920px

Andreas Umbach yksi tärkeimmistä vaikuttajista Euroopan älykkäiden verkkojen alalla

6. maaliskuuta 2015 klo 14.55.00

transform-energy-thumb_andreas_umbachArtikkelissaan Euroopan älyverkkojen kehitystä ohjaavista henkilöistä vuonna 2015 Metering & Smart Energy International -ammattilehden toimittajat listasivat viisikymmentä vaikutusvaltaisinta henkilöä Euroopassa älykkäiden sähköverkkojen alalla. Landis+Gyrin toimitusjohtaja Andreas Umbach nimettiin kärkikymmenikköön.  

Lehden mukaan listalla olevat vaikuttajat ovat älykkäiden verkkojen  toimialan liikkeellepanevia voimia ja uudistajia Euroopassa.

Yli vuosikymmenen ajan Andreas Umbach on johtanut Landis+Gyrin muutosta etäluentaratkaisujen ja älykkäiden verkkotekniikoiden maailmanlaajuiseksi tarjoajaksi.

Kysyttäessä Umbachilta kolmea keskeisintä ennustetta energia-alalle vuonna 2015, hän listaa seuraavat aiheet:

1.    Energiaverkkojen digitalisointi etenee Euroopassa

Umbachin mukaan älykäs verkko on jo täällä. Sen osoittavat yhä useammat aktiiviset alan toimijat. ”Nyt painopiste on siirtymässä datapuolelle; tiedon analysointiin ja älykkääseen tietoon”

2.    Datan yhdistyminen linkittää aiemmin erillisiä prosesseja ja edistää älykkäiden verkkojen ja yhteisöjen konseptia

IT-konvergenssi on todellinen trendi, ei vain muotisana. Käytettävissä on jo paljon erilaisia kaupallisia teknologioita, jotka voivat vahvistaa energia-alan IT-ratkaisujen lähentymistä ja yhdistymistä.  ”Esimerkiksi uusiutuvien energianlähteiden hyödyntäminen vaikuttaa suuresti jakeluverkkoon, koska ne on alun perin suunniteltu yksisuuntaisiksi, ei kaksisuuntaiseen liikenteeseen.  Jos yritys käyttää uusiutuvia energianlähteitä, sen on valvottava taajuutta ja jännitettä verkon kyseisellä alueella. Verkossa on siis alueita, joissa verkkoyhtiöt todella haluavat toteuttaa IT-konvergenssitekniikoita.”

3.    Energiamittareista tulee viestinnän rajapinta kaikilla energiajärjestelmän tasoilla

Euroopan energia-ala muuttuu jatkuvasti, ja Landis+Gyr on mukana kehityksessä. Umbach toteaa: ”Landis+Gyr on jo etäluentaratkaisujen johtava toimittaja ja tavoitteenamme on kasvaa myös älykkäiden verkkoratkaisujen johtajaksi. Teemme sen lisäämällä toiminnallisuuksia sekä tekniikoita ja tuotteita, jotka sopivat hyvin etäluentaverkkoon.”

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit