blog-background-1920px

Kiinnostus energiavarastoihin kasvussa

8. helmikuuta 2017 klo 9.40.04

verkosto2017.png

Landis+Gyr ja Toshiba olivat mukana tammikuun loppupuolella järjestetyillä Verkosto 2017  -messuilla. Kaksipäiväinen, sähkö- ja tietoverkkoalojen ammattilaiset yhteentuova messutapahtuma oli historiansa suurin yli 5000 kävijällä. 

Tänä vuonna Landis+Gyrin ja Toshiban yhteisellä messupisteellä olivat esillä energiavarastot, verkon valvonnan ja ohjauksen ratkaisut sekä Toshiban tuotteet siirto- ja jakeluverkkoon, mm. muuntoasemat, katkaisijat ja verkon suojauksen tuotteet. 

Osastolla kävi kuhina koko kaksipäiväisen tapahtuman ajan, ja messuvieraiden mielenkiinto kohdistui erityisesti energian varastointijärjestelmään, BESS:iin. Suomesta löytyykin Pohjoismaiden suurin akusto, jonka Landis+Gyr ja Toshiba ovat toimittaneet Helenille Suvilahteen (lue lisää Helenin BESS-sähkövarastosta).

 

Katso videomme Helenin akustoratkaisusta ja Naantalin Energian muuntamovalvonnasta

Akkuteknologian toimintaperiaatteet olivat laajalti esillä sekä messupisteellä ja erillisessä, energiavarastojen hyödyntymismahdollisuuksia ja ansaintalogiikka avanneessa tietoiskussa. Landis+Gyrin paikallisten asiantuntijoiden lisäksi osastolla oli paikalla myös akustojen italialaisia ja japanilaisia asiantuntijoita ja messuvierailijoilla oli mahdollisuus keskustella laitteistosta hyvinkin teknisellä tasolla. Keskustelua herättivät erityisesti akustoihin liittyvät palo- ja turvallisuusasiat, joihin liittyen Toshiban asiantuntija antoi lisävalaistusta esittelemällä akuston testausmenetelmiä ja -tuloksia. 

Sami Haapamäki, Senior Smart Grid Solutions Consultant"Kun akustoja tuodaan eri tiloihin, on muistettava haasteet, joita niihin liittyy. Tärkeintä on virheelliseen käyttöön tai vikaantumiseen liittyvien riskien minimointi, joista suurimpana uhkana ovat tulipalot. Akustojen turvallisuuden osalta voin ylpeänä todeta teknologiamme olevan markkinoiden turvallisin ratkaisu." toteaa Sami Haapamäki, Senior Smart Grid Solutions Consultant.

Osastolla oli esillä myös Naantalin Energian puistomuuntamo, joka oli varustettu muuntamovalvonta- ja ohjausratkaisulla. S760-nimellä tunnettu ratkaisu tarjoaa ajantasaista tietoa muuntamon tilasta ja tukee verkonvalvontaa ja -ohjausta. Muuntamoautomaation osalta messukävijöitä kiinnosti erityisesti viantunnistus. Viimeisimpänä uutuutena messupisteellä oli esitteillä Rogowski-keloilla varustettu S650-mittausjärjestelmä, jonka hyötynä on helpompi asennus erilaisiin haastavampiin kohteisiin. 

 


 

Haluatko kuulla lisää energianvarastoinnin tai verkon valvonnan ja ohjauksen ratkaisuista? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme alla olevalla lomakkeella. 

 

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit