blog-background-1920px

Huipputuloksia Pöytävuoren katveesta - Kapkaupunki valitsi Landis+Gyrin SyM2-mittausratkaisun

8. helmikuuta 2016 klo 7.59.04

CapeTown_blog.jpgAlun perin Saksan kolmelle suurimmalle energiayhtiölle kehitetty modulaarinen E750-mittausratkaisu integroituu saumattomasti SAP-ohjelmiston kanssa, on helposti asennettavissa sekä edullinen hallita. Siinä muutamia niistä monista eduista, joiden ansiosta järjestelmä myytiin ensi kertaa Saksan ulkopuolelle.

Kapkaupunki etsi kumppania vastaamaan sekä nykyisiin että tuleviin mittaustarpeisiin. ”Kaupunki julisti tarjouskilpailun mittausinfrastruktuurin parantamiseksi ja laajentamiseksi kaksi vuotta sitten”, kertoo Landis+Gyrin paikallinen liiketoiminnan kehityspäällikkö Thabiso Moiloa. ”Kilpailevia teknologioita verrattiin tiukassa arvioitiprosessissa. Voin ilokseni sanoa, että vertailun tuloksena kaupunki päätyi käyttämään yksinomaan SyM2-yhteensopivia E750-mittareita.”

Kilpailevia mittausjärjestelmiä arvioitiin muun muassa käytön helppouden, kustannusten ja luotettavuuden perusteella. ”Energiayhtiön näkökulmasta E750 on ”plug and play” -teknologiaa, joka ei vaadi asennuksen jälkeistä ohjelmointia”, Moiloa sanoo. ”Toimitetut mittarit voidaan laboratoriotestien ja sertifioinnin jälkeen lähettää suoraan asennettaviksi. Olennaista on huomattavasti aiempaa lyhempi läpimenoaika.”

Avoin SyM2-suunnittelustandardi on periaatteeltaan modulaarinen, eli mittaria käytetään pelkästään sähkön mittaamiseen. Muita toiminnallisuuksia voi myöhemmin lisätä yhteentoimivilla lisämoduuleilla. Kaikki laskutuslukemat tallentuvat mittarin ulkopuolelle, mikä antaa energialaitokselle joustavat mahdollisuudet järjestelmän hallintaan ja tariffien laskentaan. Kaikkiin E750-mittareihin asennettiin SyM2-tietoliikennemoduuli, joten ne ovat etäluettavia. Jokainen mittari kommunikoi suoraan kaupungin SAP-pohjaisen mittausdatan hallintajärjestelmän kanssa, mikä taas säästää merkittävästi työaikaa ja kunnossapitokustannuksia.

Kapkaupungin hankintapäätös ei kuitenkaan nojannut pelkästään E750-järjestelmän teknisiin etuihin vaan myös Landis+Gyrin vankkoihin paikallisiin referensseihin. ”Kapkaupunki on käyttänyt Landis+Gyrin muita mittaustuotteita teollisuus- ja kotitaloussovelluksiin jo yli 10 vuoden ajan. Päättäjät tiesivät saavansa meiltä luotettavan ratkaisun ja ensiluokkaisen tuen”, sanoo Moiloa. Parhaan mahdollisen projektituen takaamiseksi Etelä-Afrikan tiimi teki yhteistyötä sveitsiläisten asiantuntijoiden kanssa. Samalla hyödynnettiin saksalaisten asiakkaiden SyM2-laitteista saamia kokemuksia.

Asennusvaihe alkoi, kun projektille saatiin laskutuskäyttöön tulevilta mittareilta edellytettävä, Etelä-Afrikan kansallisen energiaviranomaisen NERSA:n hyväksyntä. ”Nyt käytössä on 60 laitetta ja meneillään on 280 asennusta. Kaupungilta on saatu erittäin hyvää palautetta, mikä luonnollisesti lupaa hyvää tulevaisuuden kannalta”, Moiloa toteaa lopuksi.

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit