blog-background-1920px

Laajalla perspektiivillä edistämään energia-alaa

25. tammikuuta 2018 klo 13.47.53

Landis+Gyr Oy saa 1.2. uuden toimitusjohtajan, kun Sami Kurunsaari aloittaa työnsä yrityksen luotsina. Ari Tolonen siirtyy OptiWatti Oy:n toimitusjohtajaksi. Millaisin ajatuksin uusi toimitusjohtaja lähtee viemään Landis+Gyriä eteenpäin?

Nordics CEO__newsletter story_main image.jpgSami Kurunsaari (45) on tuttu mies monelle energia-alan toimijalle. Landis+Gyrin Pohjois-Euroopan toimintojen johtoon hän siirtyy Relacom Groupin liiketoiminnan kehittämisestä vastaavan johtajan paikalta, ja aikaisemmin hän on toiminut liiketoiminnan johtotehtävissä mm. Schneider Electricin, Fortumin ja Eltel Networksin palveluksessa. Uuteen tehtäväänsä Kurunsaari astuu innokkain mielin.

- Voisi kai sanoa, että olen mies parhaassa iässä, ja virtaa, intoa ja uskoa Landis+Gyrin eteenpäin viemiseksi riittää. Yritys on hyvässä tilassa, ja on hienoa päästä tutustumaan taloon ja henkilöstöön paremmin. Mielenkiinnolla odotan myös asiakkaiden tapaamista – vaikka moni heistä on jo entuudestaan tuttuja, on mukava päästä keskustelemaan alan aiheista myös Landis+Gyrin näkökulmasta ja pohtimaan, millaisella yhteistyöllä voimme viedä toimialaa eteenpäin.

Kurunsaarella on yli 20-vuotinen kokemus energia-, telecom- ja IT-aloilta ja vahva tuntemus alojen pohjoismaisista toimijoista.

- Kokemusta Landis+Gyrin ja energia-alan toimintaan liittyviltä aloilta on tosiaan jo kertynyt mukavasti. Rikkautenani on varmasti se, että sitä on tullut monesta eri roolista ja näkökulmasta. Tuttuja ovat niin verkkoyhtiöiden, urakoitsijoiden ja teknologiatoimittajien toiminta kuin myös kasvuhakuisten yritysten haasteet. Sanoisin siis tarkastelevani alaa varsin laajasta perspektiivistä. 

Pohjoismaat energia-alan muutoksen edelläkävijöinä

Kurunsaari ottaa Landis+Gyrin toimitusjohtajan tehtävät vastaan keskellä energia-alan suuria muutoksia, joiden ajureina toimivat muun muassa vähähiilisyyden tavoite, energiantuotannon hajautuminen sekä voimakkaasti lisääntyvä digitalisaatio.

- Viime vuosina yhteiskunnan riippuvuus energiasta on tullut yhä ilmeisemmäksi, eikä se ainakaan ole vähenemään päin. Sähkökaupan vapautuminen oli alan muutoksessa vasta alkua ja dynaamisuus ja aktiivisuus markkinoilla lisääntyvät varmasti. Yksi merkittävä muutos Pohjoismaissa on kuluttajan roolin muutos pelkästä kuluttajasta aktiiviseksi kuluttaja-tuottajaksi, ”prosumeriksi”. Kun tähän lisätään energiankäyttäjien määrän lisääntyminen globaalisti, tarvitaan fiksumpaa energianhallintaa. Siinä Landis+Gyrillä on merkittävä rooli.

- Pohjoismaissa ollaan energia-alan suunnannäyttäjiä ja päätöksemme heijastuvat kehitykseen myös muissa maissa, niin Euroopassa kuin muuallakin. Tästä asemasta ja osaamisesta on syytä olla ylpeä ja sitä kannattaa hyödyntää, Kurunsaari jatkaa.

Toimialan murros muuttaa myös alan toimijoiden roolia 

Energia-alan muutos vaikuttaa vahvasti myös verkko- ja energiayhtiöiden rooliin.
- Uudet liiketoimintamallit tulevat lisääntymään energia-alalla laajasti ja palveluiden merkitys kasvaa. Kaikkea ei kannata tehdä itse, vaan muutoksen mukana pysymiseen ostetaan yhä enemmän palveluita, mikä mahdollistaa liiketoiminnan kehittämisen ja uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisen asiakkaalle.

Kurunsaaren mukaan muutos koskee myös muita alalla toimivia yrityksiä, esimerkiksi Landis+Gyrin kaltaisia toimijoita.

- Landis+Gyrillä on pitkä historia, joka on lähtenyt liikkeelle mittareista. Yritys on kuitenkin pystynyt mukautumaan alan muutosten ja tarpeiden mukaan vieden sitä eteenpäin. Tänä päivänä Landis+Gyr on paljon enemmän kuin pelkkä mittaritoimittaja ja tarjoaa kokonaisratkaisuja ja palveluita verkkoyhtiöiden toiminnan ytimeen. Näistä lähtökohdista on hyvä aloittaa uudessa tehtävässä.

Ari Tolosesta OptiWatti Oy:n toimitusjohtaja

Kurunsaari astuu Landis+Gyrin toimitusjohtajan paikalle Ari Tolosen siirtyessä uusiin haasteisiin. Tolonen on Landis+Gyr Oy:n pitkäaikainen toimitusjohtaja ja ottaa 1.4. vastaan toimitusjohtajanKurunsaari ja Tolonen paikan OptiWatti Oy:ssä. OptiWatti on kodin ja kiinteistöjen älykästä energianhallintaa ja -optimointia tarjoava yritys ja myös Landis+Gyrin pitkäaikainen yhteistyökumppani.

- Olen seurannut OptiWatti Oy:n kasvupolkua läheltä jo perustamisesta lähtien ja vakuuttunut sen kasvumahdollisuuksista. Koen tämän ainutlaatuisena mahdollisuutena viedä Suomen Cleantech-osaamista maailmalle. Samalla muutamme energia-alaa tuomalla markkinoille uusia palveluita ja teknologiaa, joka vastaa sekä kuluttajien että yritysten tarpeisiin, sanoo Ari Tolonen.

- 9 vuotta Landis+Gyrillä ovat tarjonneet aidon näköalapaikan ja ainutlaatuisen vaikutusmahdollisuuden energia-alan murroksessa. Yhdessä tekemisen henki on ollut vahva niin yrityksen sisällä kuin kumppanien ja asiakkaiden kanssa, kiittää Tolonen.

Lisätietoja OptiWatista voit lukea osoitteesta: www.optiwatti.fi

 

 

 

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit