blog-background-1920px

Landis+Gyr mukana koodarinaisten ensipolulla

20. lokakuuta 2015 klo 13.59.00

RailsGirlsLandis+Gyr oli mukana Jyväskylässä järjestetyssä RailsGirls-tapahtumassa, joka on koodaamisesta kiinnostuneille naisille tarkoitettu työpaja. Kaksipäiväinen workshop innosti mukaan 25 naista, jotka uppoutuivat touhuun jopa taukonsakin unohtaen. Pääsin osallistumaan tapahtumaan koodausvalmentajan roolissa ja todistamaan naiskoodareiden energian purkautumista hienoin tuloksin.

RailsGirls järjestettiin Jyväskylän Yritystehtaalla, joka tarjosi mukavat puitteet workshopille. Kenelläkään osallistujista - valmentajia ja järjestäjiä lukuun ottamatta - ei ollut kokemusta koodauksesta. Moni olikin ilmoittautunut työpajaan, sillä he halusivat ymmärtää, mistä koodaamisessa on kysymys. Tähän kysymykseen etsittiinkin vastauksia perehtymällä käytännön harjoituksiin Ruby-ohjelmointikielen avulla.

RailsGirlsin parasta antia koodaamisen lisäksi olivat keskustelut, joita päästiin käymään varsinaisen työnteon lomassa – tulipa purettua jokunen koodaamiseen liittyvä myyttikin! Myös konkreettiset tulokset olivat palkitsevia: työpajan päätteeksi jokainen osallistuja oli saanut luotua sovelluksen, joka koostui pääsivusta, lomakesivusta ja kohdesivusta sekä muutamasta lisäominaisuudesta, kuten kommentointi- ja muokkausmahdollisuudesta. Tällaisen sovelluksen tekeminen nopeasti ilman koodauskokemusta on erinomainen suoritus.

Ainakin koodausvalmentajan näkökulmasta tunnelma tapahtumassa oli erittäin hieno ja innokkuuden ja sitoutumisen määrä valtava. Osa naisista innostui koodaamisesta niin, että he aikoivat jatkossa osallistua jollekin ohjelmointikurssille. Kiitos upeasta kokemuksesta, oli hienoa olla mukana polkunne alkutaipaleella!

Tapahtuman tunnelmaan voit tutustua myös Facebook-sivuillamme: www.facebook.com/landisgyr.fi

- Terhi Köykkä, R&D Team Leader, HES

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit