blog-background-1920px

Landis+Gyr toimittaa älykkään mittauksen ratkaisun Ruotsin E.ON:lle

1. lokakuuta 2019 klo 14.09.44

iStock-988370008Energianhallintaratkaisujen markkinajohtaja Landis+Gyr toimittaa Ruotsin E.ONille miljoona mittapistettä kattavan Gridstream® Connect -ratkaisunsa. Sopimuksen myötä E.ON siirtyy toisen sukupolven mittausteknologian käyttöön ja saa uutta voimaa asiakaspalveluiden parantamiseen ja verkonhallinnan tehostamiseen.

Landis+Gyr toimittaa Ruotsin E.ONille miljoona älykästä sähkömittaria sekä Head-End -järjestelmän. Laitteiden ja järjestelmän välisessä tiedonsiirrossa käytetään uusinta NB-IoT/M1 -kommunikaatioteknologiaa. Gridstream Connect -ratkaisu tuottaa luotettavaa ja ajantasaista tietoa energian kulutuksesta, pientuotannosta ja sähkön laadusta, mikä auttaa E.ONia sähköverkon hallinnassa ja asiakaskokemuksen kehittämisessä. Ratkaisu on suunniteltu vastaamaan energia-alan nopeaan kehitykseen ja se mahdollistaa uusien sovellusten ja palveluiden kehittämisen IoT-alustalle. Hanke käynnistyy heinäkuussa.

Ruotsi on yksi älykkään mittauksen edelläkävijämaita Euroopassa. Ensimmäisen sukupolven etäluentateknologia otettiin maanlaajuisesti käyttöön jo vuonna 2009. Nyt Ruotsissa ollaan siirtymässä seuraavan sukupolven mittausratkaisuihin, ja maan kaikki 5,4 miljoonaa sähkömittaria tullaan vaihtamaan viimeisimpään teknologiaan. Uudistuksen tavoitteena on parantaa kuluttajien mahdollisuutta vaikuttaa energian käyttöön ja kehittää älykkäämpää sähköverkkoa. Näin vastataan esimerkiksi uusiutuvan energian laajamittaisen käyttöönoton ja sähköautojen yleistymisen jakeluverkolle asettamiin haasteisiin.

“Useissa Euroopan maissa valmistaudutaan toisen sukupolven mittausteknologian käyttöönottoon, ja Landis+Gyr on energiayhtiöiden rinnalla tässä muutoksessa. Toimitimme E.ONille Ruotsiin heidän ensimmäisen mittausratkaisunsa yli kymmenen vuotta sitten, ja innolla jatkamme tätä kumppanuutta toimittamalla heille uusinta Gridstream-teknologiaa.”

                                                                                              Susanne Seitz, Executive Vice President EMEA, Landis+Gyr

“Odotamme kovasti Landis+Gyrin uuden teknologian käyttöönottoa ja sen mukanaan tuomaa kehitystä. Mittareiden suunnittelussa on otettu huomioon uusiutuvan energian, kuten aurinkoenergian tuotannon lisääntyminen. Asiakkaamme voivat seurata sekä sähkön tuotantoa että kulutusta lähes reaaliajassa.”

                                               Robert Tretinjak, Head of Next Generation Smart Metering, E.ON Energy Networks

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit