blog-background.png

Landis+Gyriltä yli 700 000 älykästä sähkömittaria IBERDROLALLE Espanjaan

7. maaliskuuta 2017 klo 16.23.11

iberdrola_project.jpgIBERDROLA on Espanjan johtava ja samalla yksi maailman suurimmista energiayhtiöistä. Landis+Gyr on toimittanut yhtiölle kuuden viime vuoden aikana yhteensä 1,5 miljoonaa mittauslaitetta. Nyt tilatut 700 000 uuden sukupolven sähkömittaria asennetaan tänä vuonna alkavassa STAR-nimisessä massa-asennusprojektissa. IBERDROLA aikoo asentaa etäluettavan mittarin kaikkiin espanjalaisiin kulutuskohteisiinsa joulukuuhun 2018 mennessä paikallisen lainsäädännön mukaisesti.

IBERDROLA on ollut lähes vuosikymmenen ajan älykkään mittauksen ja verkon digitalisoinnin aktiivisimpia kehittäjiä Espanjassa. Yhtiö on PRIME ALLIANCE -yhteenliittymän johtajana etsinyt ratkaisua, joka yhdistäisi älykkään energianmittauksen käyttöönoton ja älykkään verkon tarpeet. Tässä erittäin tehokkaaksi ratkaisuksi osoittautui PLC OFDM -teknologiaan¹ perustuva PRIME-teknologia². IBERDROLA aloitti vuonna 2010 STAR-projektin, jossa otetaan käyttöön PRIME-teknologiaan pohjautuva verkon automaatio- ja etäluentajärjestelmä. Vuonna 2018 valmistuva projekti tuo etäluennan edut käyttöön IBERDROLAn koko asiakaskunnalle - siis lähes 11 miljoonalle sähkön kuluttajalle.

Tehokkuus etusijalle

Älykkään mittauksen käyttöönottoprojektin alkuvaihe keskittyi paljon sähkönkäyttäjiä sisältäviin kaupunkialueisiin, joissa myös vaatimukset järjestelmän turvallisuudelle, luotettavuudelle ja palvelutasolle olivat erityisen suuret. Tähän mennessä jo 8 miljoonalle IBERDROLAn asiakkaalle on asennettu etäluettava mittari, ja niistä lähes 20 prosenttia on Landis+Gyrin mittareita.

”Olemme todella iloisia mahdollisuudesta kehittää älykästä energianmittausta Espanjassa”, sanoo Oliver Iltisberger, Executive President EMEA, Landis+Gyr. ”Olemme sitoutuneet toimittamaan asiakkaillemme avoimia ratkaisuja, jotka edistävät älykkään verkon kehitystä ja tulevaisuuden älykkäiden kaupunkien muodostumista.”

Parasta palvelua uusimmalla teknologialla

IBERDROLAn etäluettavien mittareiden käyttöönottoprojekti päättyy runsaan 2,5 miljoonan laitteen asennukseen vuosina 2017 ja 2018. Merkittävä osa asennettavista mittareista on Landis+Gyrin uuden sukupolven mittausteknologiaa, joka sisältää viimeisimpään PLC OFDM -tiedonsiirtoon perustuvan PRIME-ratkaisu sekä muita tärkeitä toiminnallisuuksia – esimerkiksi kyberturvallisuuden toiminnallisuudet.

Learn more about different PLC bitrates

”Landis+Gyr on ylpeä tuloksista tässä projektissa, joka on Espanjalle kansallisestikin merkittävä. Olemme olleet vahvasti IBERDROLAn tukena älykkään mittauksen käyttöönotossa”, sanoo Javier Jiménez, CEO Spain & Portugal, Landis+Gyr. Jiménezin mukaan sopimus on tulosta Landis+Gyrin pitkäaikaisesta sitoumuksesta Iberian niemimaan markkinoihin. ”Pyrimme palvelemaan asiakkaitamme alan parhaimmilla ratkaisuilla. Tuotteemme ja teknologiamme ovat asiakkaille turvallinen investointi, ja ne vastaavat myös älykkään verkon tuleviin tarpeisiin.”

Yhteentoimivuus ja avoimet ratkaisut keskipisteessä

”Landis+Gyr on ollut merkittävällä tavalla mukana määrittelemässä ja kehittämässä PRIME-teknologiaa vuodesta 2010 lähtien ja edistänyt PRIME:n hyväksyntää kansainvälisenä avoimena ITU G.9904 -standardina”, sanoo Nicolas Arcauz, IBERDROLA Global Smart Grids Director. ”IBERDROLA korostaa yhteentoimivuuden ja avointen ratkaisujen merkitystä, ja hankimmekin etäluettavia mittareita kaikkiaan yhdeksältä eri toimittajalta. Mittarit käyttävät jopa neljää eri PRIME-lähdettä, mutta ovat kuitenkin yhteentoimivia. Seuraamme ja vertaamme jatkuvasti eri PRIME-ratkaisujen suorituskykylukuja. Niiden perusteella Landis+Gyrin PRIME-mittareiden suorituskyky ei häviä yhdellekään kilpailijalle.”

1 Orthogonal Frequency Division Multiplexing
2 Powerline Intelligent Metering Evolution

Seuraa meitä LinkedInissä:   Landis+Gyr in the Nordics


Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit