blog-background-1920px

Landis+Gyrin etäluentaratkaisu Liechtensteinissa

6. maaliskuuta 2015 klo 14.51.46

iStock_000042262918Large

Liechtensteinische Kraftwerke (LKW) vastaa koko Liechtensteinin ruhtinaskunnan energiantoimituksista ja sillä on 190 työntekijää. LKW otti käyttöön Landis+Gyrin Gridstream®-etäluentaratkaisun, sillä se halusi optimoida asiakaspalvelun, lisätä tietoisuutta sähkön laadusta, helpottaa jakeluhäiriöiden selvittämistä ja mahdollistaa useiden energiamuotojen mittauksen yhdellä järjestelmällä.Kun Gridstream AIM –etäluentajärjestelmä oli integroitu LKW:n järjestelmäympäristöön ja testivaihe suoritettu 850 mittarilla, verkkoyhtiö vaihtoi yli 23 000 kotitalousmittaria älykkäisiin E450-mittareihin. Ratkaisu mahdollistaa monienergiamittauksen: myös kaasu-, vesi- ja kaukolämpö voidaan lukea samalla järjestelmällä.

”Kun yhdistämme E450:n olemassa oleviin mittareihin, voimme toteuttaa kaikkien energiatyyppien etäluennan”, sanoo projektipäällikkö Stephan Krähenbühl, Landis+Gyr EMEA. Tällä hetkellä yli 3 000 kaasu-, vesi- ja lämmitysmittaria voidaan lukea etätoiminnon avulla. Etäluentaratkaisuun voidaan kuitenkin liittää 9 000 multienergiamittaria lisää.

Etäyhteys käytössä

Landis+Gyrin asiakastuen VPN-etäyhteys mahdollistaa nopean ja tehokkaan tuen verkkoyhtiölle. Sekä asiakkaan luona että Landis+Gyrin koulutuskeskuksessa järjestetyissä koulutuksissa LKW:n asiantuntijat ovat saaneet lisätietoa älykkäiden mittareiden ja datakeskittimien sekä muiden kenttälaitteiden ohjelmistoista, asennuksesta ja huollosta sekä PLC-kommunikaatioverkon rakenteesta.E450 -mittarissa on kolmivaihekatkaisin, joka voidaan kytkeä päälle ja pois etätoiminnolla. Toimintoa hyödynnetään maksusaatavien keräämisessä ja sen avulla LKW säästää erillisten maksupäätteiden asennuskulut. Koko järjestelmän integrointia LKW:n IT-ympäristöön hallitaan useilla rajapinnoilla.Yksi Gridstream-ratkaisun käyttöönoton keskeisistä eduista LKW:lle on tarkka laskutus, joka perustuu ajantasaiseen kulutustietoon. Laskut lähetetään kuukausittain tai neljännesvuosittain asiakasryhmästä riippuen. LKW arvostaa joustavuutta laskutusaikavälien muutoksissa, ja se pohjustaa myös mahdollisia uusia hinnoittelumalleja.

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit