blog-background-1920px

Maailman laajin älykkään mittauksen projekti: 10 miljoonaa mittaria asennettu

22. toukokuuta 2017 klo 11.52.11

Tokyo Electric Power (TEPCO) on ottanut käyttöön yli kymmenen miljoonaa etäluettavaa mittaria, jotka nyt kommunikoivat maailman laajimmassa sähköverkon IoT-toteutuksessa. Vaativa projekti on tähän asti energiasektorin laajin ja nopein älykkään mittauksen käyttöönotto maailmanlaajuisesti.

Maailman laajin älykkään mittauksen projekti: 10 miljoonaa mittaria asennettu

”Käyttöönotto etenee sujuvasti, ja kymmenen miljoonan mittauspisteen saavuttaminen on selvä osoitus ohjelmamme tehokkuudesta ja Landis+Gyrin kehittämän järjestelmän mahdollisuuksista. Projekti on tarkoitus saada päätökseen vuonna 2020, mutta uskon, että voimme vielä vauhdittaa sitä asiakkaiden huomatessa järjestelmän heille tuomat edut”, toteaa Hiroshi Yamaguchi, Executive Vice President, TEPCO.

Projekti pohjautuu Landis+Gyrin IPv6-tiedonsiirtoprotokollaan, joka luo yhteyden verkkoyhtiön ja kuluttajan laitteiden välille käyttämällä tiedonsiirtoon Wi-SUN -standardien mukaisia RF Mesh-, G3 PLC- ja LTE-kommunikaatioteknologioita.

Vaativat tavoitteet saavutettu

Tiedon määrä rakennetussa verkossa on valtava, sillä päivittäin tapahtuu yhteensä 513 miljoonaa luentaa. Projektin päätyttyä TEPCOlla on käytössään yli 27 miljoonaa etäluettavaa mittaria ja miljoonia muita laitteita, jotka lähettävät 1,3 miljardia datapakettia päivässä. Landis+Gyrin HES-järjestelmä ja mittaustietojen hallintajärjestelmä käsittelevät kaiken tämän datan.

”Projektin mittakaava, suunnitteluvaatimukset ja kokonaistavoitteet ovat alalla täysin ennen näkemättömiä”, sanoo Richard Mora, CEO, Landis+Gyr. ”Näin valtavan datamäärän reitittämiseen ja hallintaan liittyvät haasteet ovat melkoisia, mutta olemme saavuttaneet käyttöönottoa koskevat tavoitteet ja meillä on kaikki edellytykset viedä projekti päätökseen suunniteltua nopeammin. Onnittelemme TEPCOa tästä merkittävästä saavutuksesta.”

Landis+Gyrin verkonhallintateknologia tukee TEPCOn useita Smart Grid - ja Smart City -hankkeita. Esimerkiksi Japanin sähkömarkkinoilla tapahtunut sääntelyn purkaminen huhtikuussa 2016 toi mukanaan muutoksen, jonka mukaan vaihtoehtoista sähkönmyyjää käyttävien asiakkaiden mittarilukemat on syötettävä yhteiseen portaaliin 30 minuutin välein, jotta sähkönmyyjillä on käytettävissään lähes reaaliaikaiset asiakaskohtaiset tiedot. Yksi järjestelmän suorituskykyvaatimuksista on myös valmius käsitellä 6,5 miljoonaa kysyntäjoustopyyntöä tunnissa samassa verkossa.

 

  • TEPCO (Tokyo Electric Power) on maailman neljänneksi suurin sähköyhtiö. Sen pääkonttori sijaitsee Tokiossa Japanissa.
  • Vuonna 2014 alkaneen asennusprojektin aikana yhtiö on asentanut ja ottanut käyttöön yli kymmenen miljoonaa etäluettavaa mittaria ja älykästä laitetta.
  • TEPCOn verkko on jo nyt maailman laajin IoT-sähköverkko, vaikka projekti on vielä kesken.
  • Yhtiö jatkaa laitteiden asentamista nykyisellä tahdilla: keskimäärin noin miljoona mittaria kolmessa kuukaudessa.
  • Projektin päättyessä viimeistään vuonna 2020 verkossa on yli 27 miljoonaa mittaria, jotka lähettävät 1,3 miljardia datapakettia päivässä.
  • Landis+Gyrin HES-järjestelmä ja mittaustietojen hallintajärjestelmä käsittelevät kaiken tämän datan.

  

Haastava asennustahti

Projektissa on asennettu keskimäärin miljoona etäluettavaa mittaria ja muuta älykkään mittauksen laitetta kolmessa kuukaudessa, joten TEPCO saavutti kymmenen miljoonan mittarin rajan vain kolme vuotta projektin aloittamisen jälkeen. Seitsemän vuoden kuluttua TEPCOlla on sähköverkossaan 30 miljoonaa älykästä mittauslaitetta.

TEPCO on Japanin suurin ja maailman neljänneksi suurin sähköyhtiö. Yhtiö toimittaa sähköä 45 miljoonalle ihmiselle Japanin Kantōn alueella, johon kuuluvat mm. Tokio, Yamanashin prefektuuri ja Shizuokan prefektuurin itäiset alueet.

”Landis+Gyrin uraauurtava työ Japanissa on yksi esimerkki globaalista kyvystämme auttaa energiayhtiöitä uudistamaan palveluitaan”, Richard Mora toteaa. ”Olemme solmineet merkittäviä sopimuksia energiayhtiöiden kanssa Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa, ja olemme ylpeitä yhtiömme kyvystä tehostaa energianhallintaa globaalisti.”

Klikkaa alla olevasta kartasta tutustuaksesi muihin Landis+Gyrin projekteihin:

Landis+Gyr Smart Projects
  

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit