blog-background-1920px

Tanskalainen SK Forsyning ottaa käyttöön Gridstream®-ratkaisun

6. heinäkuuta 2017 klo 7.03.52

SK Forsyning ja Landis+Gyr ovat allekirjoittaneet sopimuksen etäluentaratkaisusta. Älykkäiden mittareiden ja etäluentajärjestelmän lisäksi toimitus sisältää järjestelmän käyttöönoton ja ylläpitopalvelut 12 vuodeksi.forsying_blog_4.png

SK Forsyning on tanskalainen verkkoyhtiö, joka vastaa noin 40 000 asiakkaan sähkön, lämmön ja veden toimituksesta. Lisäksi yritys hallinoi vesihuoltoa ja katuvalaistusta Slagelsen ja Korsørin alueella Sjællandin saarella. SK Forsyning päätti investoida tulevaisuuteen ja korvata nykyiset energiamittarinsa etäluettavilla mittareilla. Landis+Gyr valittiin toimittamaan sähkön etäluentaratkaisu. Kaikille SK Forsyningin asiakkaille asennetaan uudet etäluettavat mittarit seuraavan 18 kuukauden aikana.    

Landis+Gyrin Gridstream-ratkaisu SK Forsyningille sisältää 26 000 etäluettavaa E450-mittaria, keskittimet, G3 PLC -tiedonsiirron sekä AIM-järjestelmän. Landis+Gyr vastaa käyttöönottoprojektista, kuten asennuksesta, projektinhallinnasta ja ohjelmistojen integroinnista. Sopimus sisältää myös järjestelmätuen ja -ylläpidon seuraavan 12 vuoden ajan. Projektin pilottivaihe käynnistyy syyskuussa ja massa-asennukset vuoden 2018 alkupuolella. Asennusten on määrä valmistua syksyyn 2018 mennessä.

“Odotamme innolla projektin aloittamista Landis+Gyrin kanssa. Etäluenta mahdollistaa uusien palveluiden tarjoamisen asiakkaillemme, ja auttaa heitä hallitsemaan energiakustannuksiaan ja energiankäyttöään”  toteaa Henrik Birch, SK Forsyningin toimitusjohtaja.

Avoimuus ja tietoturva tärkeimpiä kriteerejä

Tärkeimpiä syitä, miksi SK Forsyning valitsi Landis+Gyrin, oli etäluentaratkaisun avoimuus ja tietoturva. Ratkaisu sopeutuu tulevaisuuden tarpeisiin, koska teknologia perustuu kansainvälisiin avoimiin standardeihin ja kattaa myös G3 PLC -teknologian IPv6-tuen.

”Teknologiassamme yhdistyy kaksi etäluennalle tärkeää tekijää: avoimuus ja tietoturva. Sen ansiosta SK Forsyningin ratkaisu mukautuu joustavasti esimerkiksi muuttuviin lainsäädännön vaatimuksiin tai uusien teknologioiden käyttöönottoon." toteaa Landis+Gyr Tanskan myyntijohtaja Bo Hansen.

SK Forsyningin ratkaisu perustuu G3 PLC -tiedonsiirtoteknologiaan. Ratkaisua pidettiin parhaana valintana SK Forsyningin kaupunkialueen verkkoon sen luotettavuuden, suorituskyvyn ja kustannustehokkuuden ansiosta. G3 PLC:n suuri kaistanleveys tuo tehokkuutta niin mittareden asennukseen kuin päivittäiseen operointiin, ja sen kapasiteetti riittää myös tulevaisuuden suurempiin tiedonsiirtomääriin. 

Ylläpitopalvelu varmistaa järjestelmän korkean suorituskyvyn 

Gridstream-ratkaisun toimitusta täydennetään järjestelmätuki ja -ylläpitopalveluilla. Palvelusopimuksen mukaan Landis+Gyr vastaa mm. IT- ja järjestelmäympäristön operoinnista ja ylläpidosta 12 vuoden ajan.   

”Näemme suurta hyötyä siinä, että Landis+Gyr palvelukumppanina vastaa IT-ympäristön operoinnista ja ylläpidosta sekä järjestelmäpäivityksistä ja -varmuuskopioista. Järjestelmän korkean suorituskyvyn ja tietoturvan jatkuva ylläpito vaatii erikoisosaamista ja fokusta. Luotettavan palvelukumppanin ansiosta voimme keskittää resurssejamme muihin asioihin”, toteaa SK Forsyningin toimitusjohtaja Henrik Birch.

Poikkeuksellinen etäluentamarkkina

Tanska on etäluennan suhteen poikkeuksellinen maa. Ensimmäiset etäluettavat mittarit asennettiin vuosina 2004 ja 2005 puhtaasti liiketoiminnan hyötyihin perustuen, ilman viranomaisohjausta tai lainsäädäntöä. Tuolloin etäluennan ensimmäiseen aaltoon mukaan lähteneissä yrityksissä aletaan pian suunnitella toisen sukupolven laitteiden käyttöönottoa, nykyisen infrastruktuurin lähestyessä elinkaarensa loppua. Toisaalta Tanskassa on monia energiayhtiöitä, jotka ovat vasta aloittamassa etäluennan ensimmäistä kierrosta vastatakseen nykyisiin viranomaismääräyksiin, jotka tähtäävät vuoteen 2020. Tanskassa on siten lähivuosina käynnistymässä useita uusia etäluentaprojekteja.

Lue lisää Landis+Gyrin etäluentaprojekteista Tanskassa ja muualla Euroopassa verkkosivuiltamme.

Lisätietoa: Henrik Birch, CEO SK Forsyning: +45 5836 2519

Picture by VisitVestsjælland

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit