blog-background-1920px

Teollisuuden E650-sähkömittari pystyy muuhunkin kuin laskutukseen

5. joulukuuta 2017 klo 6.45.31

Verkkoinfrastruktuurin mukautuminen tulevaisuuden muutoksiin puhuttaa verkkoyhtiöitä. Yhtäältä lainsäädäntö ja teknologiset vaatimukset muuttuvat nopeasti, toisaalta yhtiöt pyrkivät jatkuvasti parantamaan loppukäyttäjälle tarjottujen palveluiden laatua huolehtimalla keskeytymättömästä sähkönsaannista ja verkon tehokkaasta toiminnasta. Tavoitteisiin pääsemiseksi tarvitaan parhaat mahdolliset ja käytössä testatut teknologiat ja luotettava yhteistyökumppani, jolla on pitkä kokemus ja vahvaa osaamista toimialalta. ThinkstockPhotos-179095291.jpg

Landis+Gyr on vastannut asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin tuomalla markkinoille E650-mittariperheen neljännen tuotesarjan. E650 on luokkansa paras teollisuusmittari, jossa on erittäin kattavat toiminnot. Asennettuja mittareita on jo yli kaksi miljoonaa. Mittarin modulaarisen rakenteen ja kehittyneen mittausjärjestelmän ansiosta se mittaa tarkasti ja vakaasti kaikenlaisissa käyttötilanteissa.

E650Neljäs mittarisarja tarjoaa asiakkaille myös jatkuvuutta, sillä uusimmassa mallissa käytetään samaa toimivaksi havaittua mittausjärjestelmää ja ohjelmistoa kuin aiemmissakin laitteissa, joten mittarin käyttö ja käsittely on vaivatonta. Uusi malli täyttää niin EU:n uusimman turvallisuusstandardin (IEC62052-31) vaatimukset kuin RoHS2-ympäristövaatimukset. E650 sopii yhteen lukuisten erilaisten tiedonsiirtoyksiköiden kanssa, mukaan lukien myös tulevat E65C CU-XE- ja LTE-mallit, joiden etuna on entistä parempi tietoturva ja laajempi sovellusvalikoima. Uusilla sovelluksilla mittausdataa voidaan hyödyntää laskutuksen lisäksi myös verkon valvontaan.

”Lisäsimme E650-mittausratkaisuun myös sähkönlaadun seurantaan tarkoitettuja toiminnallisuuksia, mistä on suoraa hyötyä asiakkaille. RoHS-vaatimusten noudattaminen on osoitus ympäristöystävällisestä ajattelusta. Nelossarjan parannetut mekaaniset ominaisuudet on luonnollisesti kenttätestattu ja osoitettu turvallisiksi”, sanoo Landis+Gyrin teollisuuden ja kaupan mittausratkaisuista vastaava Mirko Windisch, Senior Product Manager.

Ikääntyvä verkkoinfrastruktuuri, kasvavat kuormat ja hajautettu tuotanto lisäävät nykyisten jakelujärjestelmien haavoittuvuutta teknisille vioille ja muille häviöille. Keski- tai pienjännitemuuntajaan asennettu E650-mittari antaa verkkoyhtiölle entistä paremmat mahdollisuudet jakeluverkon hallintaan valvomalla jännitettä, jännitteen kokonaissäröä (THD) sekä ensiö- ja toisiotehoja. Mittari tarjoaa kattavan parametrilokin ja monipuolisempaa tietoa verkon toiminnasta. Älykkään verkon kannalta mittarin tärkeä ominaisuus on sähkönlaatuarvojen laajempi vaihteluväli. Tehokkaamman laadunvalvonnan avulla sähköyhtiö saa paremman kuvan verkon toiminnasta, mikä tuo säästöjä kunnossapitokustannuksiin.

Täysi standardienmukaisuus sekä reaaliaikainen laskutustietojen etäluenta ja verkon valvonta tekevät E650-mittarista erinomaisen ratkaisun teollisuuden ja kaupan alan sekä älykkään verkon mittaustarpeisiin.

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit