blog-background-1920px

Tiedonsiirtotekniikka tulevaisuuden tarpeisiin

25. syyskuuta 2015 klo 8.18.28

blogpost_safeguardsLandis+Gyr laajentaa älykkään verkon Gridstream®-ratkaisuaan G3-PLC-tiedonsiirtotekniikalla. Uusi tekniikka lisää tiedonsiirron nopeutta ja luotettavuutta sekä mahdollistaa uusien älykkäiden sovellusten liittämiseen ratkaisuun joustavasti. PLC on älykkään mittauksen yleisin kommunikaatiotekniikka, ja siihen pohjautuvia etäluentalaitteita on asennettu pelkästään Euroopassa 50 miljoonaan mittauspisteeseen. G3 puolestaan on useissa langattomien verkkojen standardeissa ja tiedonsiirtostandardeissa käytettävä OFDM-pohjainen (Orthogonal Frequency Division Multiplexing) PLC-tekniikka.

”Meillä on pitkäaikaista ja monipuolista kokemusta PLC-pohjaisista älykkään mittauksen ratkaisuista. Uusimman G3-tekniikan käyttäminen on meille luonteva tapa kehittää ratkaisujamme”, sanoo Landis+Gyrin Smart Energy Solutions -yksikön tuotepäällikkö Peter Koller.

G3-PLC lisää sähköverkkotiedonsiirron nopeutta ja kustannustehokkuutta: G3-tekniikan avulla voidaan siirtää suuria tietomääriä joko pienten taajuuksien CENELEC A -kaistalla (enintään 95 kHz) tai suurten taajuuksien kaistalla (150–500 kHz). Vakaa ja luotettava tekniikka sietää hyvin häiriöitä ja mukautuu automaattisesti verkon olosuhteiden muutoksiin. Sisäänrakennetun IPv6-tuen ansiosta kommunikoivia päätelaitteita voi olla lähes rajattomasti. Lisäksi tekniikka mahdollistaa suoran kommunikaation eri laitteiden kanssa, mikä tukee esineiden internetin ja uusien innovaatioiden kehittämistä ja tähtää energiatehokkuuden lisäämiseen. IPv6-yhteensopivuuden ansiosta Landis+Gyrin ratkaisut vastaavat tulevaisuuden tarpeisiin ja niitä voidaan päivittää tekniikan kehittyessä.

”Tiedonsiirtotekniikoiden nopea kehitys tarjoaa uusia mahdollisuuksia älykkään verkon ja älykkäiden kotien kehittämiseen. Haluamme pysyä tämän muutoksen etulinjassa, mikä vaatii tuotevalikoimamme jatkuvaa kehittämistä. Ennen kuin voimme tuoda uusia ratkaisuja markkinoille, meidän on huolehdittava kattavasta kenttätestauksesta, pilottiohjelmista ja sertifiointiprosessista. Tätä työtä teemme nyt G3-tekniikkaan perustuvan Gridstream-ratkaisumme kanssa”, Koller jatkaa.

Landis+Gyr on tuomassa markkinoille G3-PLC-teknologiaan perustuvan älykkään mittauksen ratkaisun, joka sisältää G3-PLC-pohjaiset mittauslaitteet, keskittimet ja ohjelmistot. G3-PLC Alliance sertifioi hiljattain E450-sähkömittarin, mikä todentaa laitteen suorituskyvyn, G3-yhteensopivuuden ja yhteentoimivuuden muiden G3-PLC-sertifioitujen laitteiden kanssa. Gridstream HES- ja Gridstream AIM ‑ohjelmistojen uusimpien järjestelmäversioiden myötä voimme nyt tarjota G3-PLC-pohjaisen älykkään mittauksen ratkaisun pilottikäyttöön. Eri puolilla Eurooppaa on meneillään useita pilottiasennuksia, jotka perustuvat Landis+Gyrin G3-PLC-tekniikkaan. Vuoden 2016 alussa G3-PLC-yhteensopiva Gridstream-ratkaisu esitellään koko EMEA-alueelle.

Lue lisää:

PLC white paper

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit