blog-background-1920px

Liechtensteinische Kraftwerke valitsi Landis+Gyrin SaaS-palvelun

1. lokakuuta 2019 klo 14.09.30

Asiakkaidemme toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa, ja samaan aikaan heidän on pyrittävä parantamaan tehokkuuttaan ja varmistamaan tietoturva. Tämä tarkoittaa, että heidän on harkittava uudenlaisia toimintamalleja. Nämä tekijät ovat Managed Services -ratkaisujen kasvavan kysynnän taustalla. Palvelussa asiantuntijakumppani ottaa vastuun sovituista energiayhtiön etäluentaan liittyvistä toiminnoista ja prosesseista - esimerkiksi AMI-järjestelmän ylläpidosta. Ratkaisu tunnetaan Software as a Service (SaaS) -palveluna.

Liechtensteinin sähköntuotannosta ja -jakelusta vastaava energiayhtiö Liechtensteinische Kraftwerke (LKW) on päättänyt ottaa käyttöön Landis+Gyrin SaaS-ratkaisun. Ulkoistamalla etäluentajärjestelmän ylläpitoon liittyvät toimintonsa, LKW vapauttaa kapasiteettia omaan ydinliiketoimintaansa: verkon tehokkaaseen hallinnointiin ja houkuttelevien palveluratkaisujen tarjoamiseen omille asiakkailleen, loppukuluttajille.

Software as a Service

Yli 45 000 mittapisteen SaaS-ratkaisu

LKW:lla on ollut käytössä Landis+Gyrin älykkään mittauksen teknologia vuodesta 2011 lähtien. Nyt yhtiö on päättänyt siirtää 45 000 sähkön, kaasun ja veden mittapisteen AMI-ohjelmiston ja siihen liittyvän IT-järjestelmän ylläpidon Landis+Gyrin hoidettavaksi SaaS-palvelumallin mukaisesti. Palvelupakettimme sisältää pilvipohjaisen ohjelmiston ylläpidon ja päivitykset sekä tarvittavat tietoturva- ja tietosuojatoimenpiteet. Lisähyöty LKW:lle on myös se, että Landis+Gyr ottaa hoitaakseen myös tietoturva-auditoinnit ja varmistaa, että kaikki tietosuojaa ja -turvaa koskevat yleiset ISO-standardit ja vaatimukset sekä viranomaismääräykset täytetään.

Lisäjoustavuutta haasteelliseen toimintaympäristöön

Managed Services -palvelumme on rakennettu modulaariseksi, joten voimme voimme räätälöidä ratkaisumme asiakkaan strategian, heidän omien resurssiensa ja paikallisten vaatimusten mukaisesti. SaaS-ratkaisumme on vaihtoehto niille energiantoimittajille, jotka eivät halua investoida omiin ohjelmistolisensseihin tai etäluentainfrastruktuurin hallinnointiin vaadittaviin henkilöstöresursseihin, mutta haluavat huolehtia ratkaisun päivittäisestä operoinnista itse.

 

LKW and Landis+Gyr

Kuvassa LKW:n Stefan Volland (vas.), Division Manager, Grid Supply and Power Plants ja Landis+Gyrin Michael Staudinger, Cluster Manager, Switzerland, Italy and Liechtenstein 

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit