blog-background-1920px

IoT Connectivity as a Service – sisäänrakennettu tiedonsiirto palveluna

29. tammikuuta 2021 klo 9.41.26

Landis+gyr IoT connectivityÄlykkäistä sähkömittareista on tullut olennainen osa esineiden internetiä. Sähköyhtiöiden järjestelmiin ja alustoihin liitetyt mittarit keräävät, analysoivat ja toimittavat tietoa, jota tarvitaan paitsi kulutuksen mittaukseen, myös sähkön laadun tarkkailuun ja sähkönsiirtojärjestelmän hallintaan. Luotettava ja tietoturvallinen tiedonsiirto on tärkeä osa kokonaisuutta. Oikean kumppanin ja ratkaisun löytäminen voi kuitenkin olla haasteellista.

 

Mobiilit tiedonsiirtoteknologiat, SIM-kortit, mittapisteet ja niiden sijainnit, datamäärät, tietoturva – älykkään mittauksen tiedonsiirrossa on pitkä lista huomioon otettavia ja syvällistä ymmärtämistä vaativia asioita. Turvallinen, luotettava ja käyttökustannuksiltaan järkevä tiedonsiirtoratkaisu edellyttää monien asioiden huomioon ottamista. Sopiva mittausteknologia, IT- ja OT-ympäristön tietoturvastandardit, käyttöikä ja ongelmatilanteiden ratkaisu ovat esimerkkejä kysymyksistä aiheen ympärillä.


Tiedonsiirto palveluna


Landis+Gyr tuo nyt älykkääseen mittaukseen mobiilitiedonsiirron pitkäaikaisena ja kokonaisvaltaisena palveluna. Maailmanlaajuisena yhteistyökumppaninamme meitä tukee Vodafone Business, maailman johtava IoT-ratkaisujen toimittaja.

Halusimme kehittää ratkaisun, joka auttaa sähköyhtiöitä erilaisten teknologioiden hallintaan liittyvissä haasteissa, esimerkkinä laitteistot, ohjelmistot sekä tiedonsiirto- ja tukipalveluratkaisut eri toimittajilta. Kehitystyömme lähtökohtana on ollut ratkaista nämä haasteet jo laitteiden valintavaiheessa tai palvelun elinkaaren alussa ja tarjota nopea, asiantunteva tukipalvelu yhden katon alta.


Landis+Gyrin mobiilitiedonsiirtoon kehitetty IoT Connectivity as a Service -palvelu auttaa sähköyhtiöitä keskittymään ydinosaamiseensa, yksinkertaistamaan ja tehostamaan päivittäistä operointia ja alentamaan kustannuksia. Asiakas hyötyy suoraviivaisemmasta integroinnista ja käyttöönotosta, kun Landis+Gyrin tiedonsiirtoratkaisu on integroitu helppona plug and play -ratkaisuna suoraan älylaitteeseen. Lisäksi sisäänrakennettu tiedonsiirtoratkaisu ja älylaitteiden koko elinkaaren kattavat palvelutasosopimukset helpottavat suunnittelua ja parantavat takuisiin ja datayhteyden laatuun liittyvää läpinäkyvyyttä.

Cellular model illustration

Älykkäät mittalaitteet ja IoT-tiedonsiirto samassa paketissa


Landis+Gyrin IoT Connectivity as a Service on ratkaisu mobiilitiedonsiirtoon, ja se on räätälöity nimenomaan etäluennan tarpeisiin. Sen avulla voidaan tarjota nykyisiä kansallisia mobiilioperaattoreita tai virtuaalisia mobiilioperaattoreita paremmat palvelutasot, esimerkkinä yli 10 vuoden palvelutakuu, jonka voi myös laajentaa kattamaan älylaitteen koko elinkaaren. Sähköyhtiö saa erinomaisen kuuluvuuden ja käytettävyyden eri mobiilitiedonsiirtotavoille, ilman verkkovierailumaksuja. Tietoturva on kaiken A ja O. Ratkaisun saumaton integrointi takaa tiedonsiirron turvallisuuden mittarilta aina etäluentajärjestelmään (Gridstream HES) asti


Ratkaisun arkkitehtuuri: saumaton integrointi, joustavuus ja kokonaisvaltainen tietoturva

 

Landis+Gyrin älykkäissä kotitalouksien, kaupan ja teollisuuden mittareissa (E360, E570, E650, E660) sekä datakeskittimessä (DC450) on tiedonsiirtovalmius sisäänrakennettuna useille eri mobiiliteknologoille (2G, 3G, 4G, LTE-M ja NB-IoT), valmiiksi aktivoituna toimitushetkellä. IoT Connectivity as a Service -palvelu voidaan ottaa käyttöön myös laiteasennusten jälkeen, ja se on yhteensopiva Landis+Gyrin etäluentajärjestelmien (HES ja AIM) kanssa. Ratkaisuun kuuluu Landis+Gyrin tarjoama APN-ratkaisu, joka varmistaa saumattoman ja turvallisen tiedonsiirron mittarilta taustajärjestelmiin.

Vaihtoehtoisesti asiakkaalle voidaan luoda privaatti APN-verkko, joka tarjoaa yhden tietoturvakerroksen lisää. IoT-alustan valvonta- ja raportointipalvelun kautta asiakas saa käyttöönsä kaikki asianmukaisen tiedot ja raportit reaaliajassa. IoT-laitteiden lisäksi IoT Connectivity as a Service -palvelu voi kattaa myös datansiirtosopimukset ja SIM-kortit.

Tiedonsiirtoratkaisun integrointi älykkään mittauksen kokonaisratkaisuun parantaa tehokkuutta, luotettavuutta, kuuluvuutta ja tietoturvaa. Lisäksi kaikki on yhden ainoan luotettavan kumppanin vastuulla.

Lue lisää: IoT connectivity as a Service

 

Jos haluat lisätietoa ratkaisusta tai tarjouksen, ota yhteyttä:

Ota yhteyttä

Artikkelit aiheittain

Näytä kaikki

Viimeisimmät artikkelit

Suositut artikkelit